Categories
Betraktelser & Berättelse

Lön? Icke!

pengar3

När man inte tror att det kan bli jävligare, två helvetesmånader ekonomiskt  har det varit, så finns ingen lön på K’s konto idag som det borde. För vem som helst annan är det såklart inga problem. Man spar de rekommenderade 10% av lönen och kan låna lite därifrån eller man har i alla fall en kredit där det finns några tusen att utnyttja. Men så icke här. Gick företaget i konkurs för 24-år sedan och man levt på existensminimum sedan dess så finns inte de där skyddsnäten.

Ja man måste faktiskt skratta. För det är så jävla illa att man inte kan ta det på något annat sätt. Gråta har aldrig hjälpt någon. Inte skrattandet heller iof, men det känns i alla fall bättre.

En titt på lönebeskedet talar om att K skall betala 12K för att jobba den förra månaden. Ja det är så tvärfel som det kan vara. Lättupptäckt borde det vara. Varningslampor borde ha lyst och blinkat när det där administrrerades. Telefon till lönekontoret. Ansvarig på semester. Jaha. Men efter en timme ringer ansvarig upp K. “Jo jag såg att det var helt åt pipan när jag åkte på semester i onsdags.”  “Jag skall fixa det på måndag. Förhoppningsvis har du pengar på tisdag eller onsdag.” Jaha…

Det blir ingen morsdagspresent i år heller.

Men man överlever. Vi är luttrade. Fel inträffar och vi är inte personer som har tur och flyt vi som bor här i det här huset. Så är det bara.  Det finns inget i det att deppa ner sig över. Det kan alltid vara värre. Mycket värre. Den olycksdrabbades enda tröst.

En hundralapp trollar vi fram på något vis. För att klara oss en helg. Ja och någon dag till. I sämsta fall.

Annars är allt bra här på kullen. Programmerarväder, men jag,  jag sitter fortfarande med böckerna. Ser slutet dock. Bara lite till nu. Några kolumner med summeringar som skall stämma ned på öret.  Sen kan man dyka in i “Åkes värld” igen. Där, är allt är gott och väl och fungerar precis, nåja nästan, som man vill att det skall göra.

God helg, kamrater!

 

2 replies on “Lön? Icke!”

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.