Categories
Betraktelser & Berättelse

Vårtecken eller sommartecken eller vad det är.

gratisbilder-080324-139

Jag klipper gräs för första gången i år. Japp, har inget emot det. Bara grejerna fungerar. Kan utan problem vandra efter den där burrande maskinen i de 2 1/5 timme som det tar att klippa vår gräsmatta. Oftast helt borta i andra tankar när jag gör det där, på utflykt i en helt annan värld, oftast med musik i öronen, men inte idag. Musiklös. Bara motorvrål i öronen. Något som inte hindrar tankarna från att dra iväg.

Det skall nämligen bli regn. Gräset liksom exploderar nu. Det finns ingen annan lösning än att ge sig ut och klippa.  Om man inte vill ha ett helvete nästa helg. Då när det vuxit till sig en halv meter.

Det finns det problem med klippandet. Att dra igång klipparen. Ond axel och igångdragande av klippare passar inte ihop. Det är bara så.  Den första starten av maskinen för säsongen är dessutom seg. Många drag. Vart och ett på gränsen till det man klarar av. Man får lida. Oja sig. Får extra ont en vecka. Som om det inte räckte ändå.

Tack gode gud för uppfinningen av startgas.

Ja det är så man får ta det. Genvägar. Eller är det fusk. En “riktig karl” skall väl kunna starta en gräsklippare utan startgas. Egentligen. Vad de säger om dem med startmotorer på sina klippare vet jag inte. Antagligen inget annat än att de har större plånbok än mig.

Tilldragelse två idag är byte av vinterdäck till sommardäck. Sent säger du!? Men helt normal tid för mig. Jag bor i Los. Noterar att ett däck börjar se ganska slitet ut. Borde man nog byta. Har för bra vinterdäck för att plocka av dubb på dem och använda ett sådant. Annars en lösning som klarar en sommar. Fjolårets lösning. De fattigas lösning.

K skall steka våfflor. “Det blixtrar”. Säger hon. Jag är tveksam.  Elgubbe som jag är. Testar. Men det blixtrar inte. Men hämtar en jordfelsbrytare för säkerhets skull. Hur det än är, är jag rädd om K. Japp, hinner inte ens få i jordfelsbrytaren. Jo det blixtrar. Så in i helvete.  Det får bli pannkakor.

Väntar alltså på regnet. Ja det sägs till och med att det kan bli åska. Den som lever får se. Två dagars regn sen bättre igen. Nationalparkernas dag, tisdag, får regn. Synd när skolungdomarna här i Los gör ett så fantastiskt arbete den dan. Visar Hamra nationalpark för andra skolungdomar från kommunen. Hitbussade en mass. De förtjänar sol. Men vädret är svårt att styra såklart. Man får ta det som det är. Klä sig efter vad det blir.

Hittade det intermittenta felet i helgen. Chansade och plockade bort lite misstänkt kod i fredags och körde igång testerna. Inga fel. Snurrade som en klocka. Det är ju förbaskat bra såklart. Men måste hitta en riktig lösning på problemet också. Inte helt lätt. Man får fundera lite på det. Det handlar om en “garbage collect” skulle man kunna säga. Att plocka bort sessioner i ett websocket interface som blivit föräldralösa. Ja hittar man felet så kan man också lösa det. Så är det bara. Så glad där.

Men nu ut i verkligheten. Vi hörs.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.