Categories
Betraktelser & Berättelse

Snurre sprätt

images

Snurrig igen. Vad kommer detta snurrande ifrån? Det som kommer över mig ibland. Några gånger per år så snurrar världen. Men inte värsta sorten idag. Jag kan nog jobba lite. Tror jag. In med en Alvedon och sen få vi se hur det går. Irriterande är det hur som helst.

Söker man intermittenta fel så dyker de såklart inte upp. Inte ett spår. Det snurrar som det skall  hela natten här. Går som en klocka. HELVETE!  Ändå har jag plågat med några testappar “from hell”. Kört hela natten.

Men skam den som ger sig.  Det som skall utrotas skall utrotas. Seg är jag åtminstone. Förhoppningsvis segare och uthålligare än de där krypen som bråkar i min fina mjukvara.

Regn, regn, regn, regn och åter regn. Bra programmerarväder. Man kan inte klaga. Men några grader över tio fick det gärna vara. Nu fast runt sju och under. Elementväder. Men det ser bättre ut i helgen. Skall bli sol. Man får ta sig ut. Tametusan om inte gräsmattan behöver klippas… Hur jag nu skall kunna starta den där gräsklipparmaskinen med min axel. Kan man undra.  Den som blir sämre.

Oj vad mycket sjukdomar och klagande det blev nu. Ber om ursäkt. På riktigt.

Ute sjunger en fågel vacker och entonigt. Vet inte vilken sort. Men gillar. Ett av sommarens privilegier. Fågelsången. Tänk om det blev tyst en sommar. Inga fåglar som sjöng. Nog skulle man sakna dom alla. Speciellt mornar med öppet fönster, vindar som leker med gardinerna och koltrastsång i närmaste björk. Himmelssång. Det blir inte bättre än så. Livet. Utan vet jag inte om det vore värt att leva. Kanske. Kanske inte. Troligen inte.

Mitt Facebook experiment är avslutat. Många vänner välkomnar. Jodå jag saknar många. Kontakten. Den man inte har utan fejjan. För att man bor här ute. Men avslutar kontor igen. Det här var en natt med vännerna.  Inte mer. Kanske återvänder jag på riktigt till sommaren. På midsommarafton.  Kanske. Kanske inte.

Tekoppen här bredvid mig är tömd. Dags att arbeta i sitt anletes svett. Eller lite i alla fall. Om snurrandet inte tilltar. Då får det bli soffa, Men just nu bra läge. Så då kör vi en dag igen.

 

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.