Categories
Betraktelser & Berättelse

Sju releaser innan påsk

IMG_1799_liten

Ja varför inte. Sju gubbar kan det ju vara. Eller sju gummor. Här alltså sju releaser. För att det skall bli påskledigt. För er och för mig och för världen. Jag dödstrött så att händerna skakar. Huvudet på gränsen till att orka med. Snurrgränsen. Så långt som en som jag orkar koncentrera sig i ett sträck har jag vandrat.  Inget för er andra såklart. Men jag kämpar alltid mina egna race. Bärandes på årets segaste förkylning.

Men en god känsla.  I kroppen. En som inte orkat upp till huvudet ännu.

Städa imorgon. Handla. Göra påsk. Småjobba lite på kvällen men inte längre än att det blir ledigt. Lite mat. Lite vila. Lite läsning. Sen på’t igen. En seg jävel är jag i alla fall. För åtminstone det förtjänar jag lite cred.

J har åkt tillbaks till lärdomsstaden. Det blir tomt. Men han har sitt liv. Hemtentor skall lämnas in innan påsk. Matematiska trollkonster. Man greppar inte ens titeln.

K trivs på sitt nya jobb. Lyser. Biblioteksliv.  Gör också mig glad. Man lever inte av pengar allena.

Men lägga sig. Det är bara det som återstår nu. Ja fylla pellets och läsa bok såklart. Två sidor kanske man klarar. Eller också gör uppåtvarv att man klarar flera kapitel. Det visar sig. Men inte stanna mer här nu. Då faller jag. Faller för att aldrig mer resa mig. Just nu unnar jag ingen den glädjen. Efter påsk kanske. Eller nästa år. Men inte nu.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.