Categories
Betraktelser & Berättelse

Om Gud och lite ditten och datten

index

Jag går rakt in i solen på hemväg från promenaden idag också. Ja och jag hoppas att det är så döden är. Att hela världen bara är ljus och att man vandrar mot dess källa. Då är det underbart att dö. Källan ja. Han, hon, det, gud. Nej, det är ingen gråhårig gubbe eller gumma som sitter där och utdelar straff och belöning med sin gudomliga visdom. För mig är gud allt. Gud är gud med litet “g”.  Gud är det vi ser i de fysikaliska lagarna, i de kemiska formlerna och anar storheten av hos de matematiska formlerna. Vetenskapens gud men också bortom vetenskapen.  Guden skiter i dig men bryr sig om helheten. Allt du gör kan du bara göra för dig själv. Också det du gör för andra. En av de grundläggande principerna i universum är just den jämvikt jag alltid tjatar om.Försök att hitta en religion som inte har den som en av sina huvudprinciper.

Japp jag tror på gud med litet “g”. Ja och jag tror på liv efter döden. Energi är oförstörbar. Den kan bara antar en annan form. Den söker alltid jämvikten. Ja och vad är vi levandes annat än energi.

Resten skiter jag i.

Bara fåglarna kvittrar på.

Då är jag nöjd.

Helnöjd.

Inte många dagar kvar till Vasaloppsöndagen nu! Det vänder. Då.

Och om man skall vara allvarlig. Igen. Människorna är rätt dumma. Antibiotika mot lätt acne som en rättighet. Japp jag borde veta. I alla fall det. Fast det finns folk som tror att vi vet allt idag. Att vi lever i “upplysningen”. Det skrivet till framtiden från en som vet att det inte är så. Oändligheten är stor och det finns oändligt med upptäckter att göra. Om man vill.

Mänskligheten och mänsklighetens verk dör p.g.a. själviskheten. Inget annat. Kommunism skulle vara ett bra system utan den. Socialismen det bästa, Men se vad händer. Folk ser bara till sig själva och skiter i andra. Socialdemokrater sjunger Internationalen och viftar med röda flaggor och skor sig på de de företräder. Reformerna. Bostäder år dom unga, jobb åt dom unga, utbildning åt dom unga, en landsbygd som kan överleva, pips det inte ens om internt. Visionlöst. Den egna positionen. Den egna lönen. Det är det enda sm är viktigt. De gamla välfärdskämparna snurrar som propellrar i sina gravar.

Flera hundra meter kö och hysteri i Göteborg för att få tag i Springsteen biljetter. Just nu. Denna dag den 25/2 2016. Jo nog hade man velat se en konsert med Bruce såklart. En. I alla fall en. Och i Göteborg. Kanske mest för att K aldrig varit på någon större arenakonsert,  Hon borde fått gå på Bruce just därför. Hörru Bruce, skicka två friplåtar. Nu på momangen. Bra platser skall det vara.Helst.  Men Bruce har väl Bruce att tänka på såklart.

Ja och jag har mig att tänka på eller mitt jobb i alla fall. Bäst att angripa det nu på en gång innan dagen går en förbi.

 

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.