Categories
Betraktelser & Berättelse Status från just idag Swedish

Senilfläck

Varit hos farbror doktorn. Han konstaterade snabbt att det jag trodde var den dödligaste cancer var en “senilfläck”. Ja jag är ju lite dramatisk sådär. Men det går alltså utför. Fast inte med den hastighet som jag då tror. Han berättade att samma fläck kallas “visdomsfläck” i Sundsvallstrakten. Ni kan ju gissa vilken variant jag anammade. En blodtryckskoll och lite genomgång av krämporna hos den o-cool’e gubben så kom vi fram till att, ett år till skulle man nog kunna hoppas på. Vilket naturligtvis glädjer mig eftersom jag i grunden tycker det är ganska skoj att leva.

Min läkare är av den gamla stammen. Lugn och samlad. Har sett det mesta och gnäller inte i onödan på att jag är för fet. Vi vet båda det liksom. Konsekvenserna är också kända. Utan CRM system så minns han mina senaste undersökningar och värden vilket är precis det man önskar hos sin läkare. Detta fast det är ganska långt emellan sjungdoms- (läs dödsångest) tillfällena. I hemlighet är han nog egentligen lite impad över att jag en gång reste mig upp med krossad axel, axel ur led och bruten arm och körde hem. Det var visst nått nervknippe där som var brukade hindra sånt. Att resa sig alltså. Ja eller också skiter han helt i det. Inte ens jag ser det som en av mina största bedrifter. Fast ont gjorde det.

Just nämnda axel är det enda som hittils fått mig liggandes kvar på sjukhus. Två veckor tror jag. Men en vecka var nog mest magsjuke epedemi och isolering på salen. Jag klarade mig dock. (Ja Stefan det var synd om dom andra) Men fick en överdos morfin som fick mig att se ormar som klättrade på väggarna en hel natt. Var säker på att sluter jag ögonen så blir jag galen. Men det gick det också. Sommar och stadsfest höll mig vaken hela natten och på morgonkvisten var det bara småormar kvar och till och med jag kan somna tillsammans med dom. Somliga söker det där frivilligt. Ja vi är funtade olika.

Har man opererat axeln så är det inte lätt att duscha. Men även gamla o-coola gubbar från Los har renlighetslängtan så duscha vill man ju. Så man ber om hjälp. Sommarvikarier. Ung snygg sommarvikarie skall hjälpa till där i duschen. Det blir lite pinsamt för o-coola gubbar och efter vad jag förstod också för ung snygg sommarvikarie. Men vi klarar av det. Tills det är dags igen. Ny ung snygg sommarvikarie. Samma pinsamheter. Just dom två duschtillfällena var nog dom värsta upplevelserna på hela sjukdomsvistelsen. Värdigheten utmanas där. Något att tänka på när man skall vårda gamla män inom åldringsvården som klarat sig själva hemma hela sitt liv.

Men totalt sett är jag otroligt imponerad av vården och dom människor som arbetar där. OK jag är inte bra i min axel än. Men det är inte enkla problem man sysslar med heller. Och dom flesta gör ett förbaskat bra jobb.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: