Categories
Betraktelser & Berättelse

Arne Weise

arnew-julvard992-jpg

Jag känner mig som Arne Weise varje morgon när jag tänder mitt ljus. Samma rörelse, samma utblåsning av tändstickans eld. Dagarna här börjar precis som Arnes och Svenska folkets  jul börjar. Det är bra. Jag har förväntningar på mina dagar. Tänka sig. Kanske borde man inte ha det. Men jag älskar livet, ja och kampen. Så halv sju brinner det där ljuset här på skrivbordet i kontoret i ett stort gult hus på en kulle i Lo(o)s.

Ja nu är det ingen som se mig tända det där ljuset, eller bryr sig för den delen. Men det spelar ingen som helst roll. Faktiskt. Solitärens liv. En man in en grotta skild från världen. Man tänker bra då. Om nu just det skulle spela någon roll.

Lägger mig elva igår. Ja dan före också. Tidigt. Behöver det. Men ovanligt. Förkylning igen såklart. Eller den är ju alltid där. Bara graden av den som varierar.

Bondkakorna är slut. Hmmm…. Tog en bunt på morgonen igår med mig till kontoret. Tänkte ta en till bunt efter lunchen. Ja och gjorde det. Men det var ju ingen ide att ta sin bunt och sedan lämna en, eller två kakor kvar, nej, det fick bli alla. Konstigt nog verkade det som det totala antalet hade minskat sedan morgonen. Men det är kanske till att gripa efter halmstrån i ett försök att skylla åtgången på någon annan eftersom jag var ensam hemma. Ja det är som det är. Man är ett kakmonster. Värsta sorten. Fast man kan såklart välja att betrakta det som bästa sorten också. Det finns nästan alltid val. Man blir rund och god av det där.

Försöker mig på att göra ett Debian paket av VSCP grejerna. Men hur i helvete kan något vara så krångligt. Först 315 olika sätt att göra det på. Ja snart har jag provat alla. Sen felmeddelanden från lintian som man söker på som säger något som man inte förstår, som man söker på, och hittar ett svar som man inte förstår och sådär fortsätter det tills man inte har fler flikar man kan öppna i browsern. Lite som att göra ett config script.

DET SUGER.

MAN BLIR GALEN.

DET BORDE VARA ENKELT.

Fyfan liksom. Tid går som man inte har. Tid läggs på en sak som man INTE vill lägga tid på.

Men skall göra ett ytterligare försök idag. Suck. Måste.

Men snart julefrid alltså. Böcker är beställda. En bunt varje jul och sommar inleder respektive period. Något att se fram emot. Julklappar till oss själva.  Att halvligga där i soffan med en bra bok. Flera dagar.  K har fått en rejäl ledighet beviljad i jul dessutom. De är hon värd och det behöver hon. Själv jobbar jag såklart de där mellandagarna. Men det sprider sig ett slags lugn här i huset när jag vet att hon är hemma. Jag jobbar bättre då.

Har Paris prat att förbereda också såklart. Januari kommer närmare. Men får ta det efter jul. Tänker inte på det nu. För börjar man göra det så kommer alltid den där

“Vad sa jag ja till att göra det där för?”

upp. Alltid. Men det brukar bli bra till slut i alla fall. Man tar tag i tjurens horn och sen rider man iväg. Inte värre än att stiga in i ett klassrum med tjugo tonåriga elever för första gången. Man växer när det är gjort. Det är växa som livet går ut på.

Om man växer av att bygga Debian installationspaket är tveksamt. Däremot och  definitivt. De leder snarare till en för tidigt utsliten hjärna. Trötthet.

Men nu alltså dags att jobba. Det dagas lite smått där ute. Ja om man tittar lite noggrannare. Lysrören här inne är kontrasten så man märker det inte så bra. Såklart. Men det blir nog en dag idag också. Verkar bli en grön jul i år. Den första sedan vi flyttade hit.  Möjligen finns ansatts till snöande på onsdag. Men det anges som regnblandat. Men höjden här brukar göra det där till snö. Lo(o)s är normalt ett snösäkert område. Underligt att inga backar finns här. Eller fin fina längdspår med stjärnkocksmat efter åkturen. Jo det finns men oorganiserat.  Det krävs entreprenörer till det. En dag kanske. Med vädret är det som det är. Jag känner dock min jämvikt. Milt och lite snö nu  får vi igen efter nyår. Men man får väl stanna inne. Har inte ens provat snöslungan ännu. Det kanske blir ett handskottar år i år. Ja det gjorde väl ingen skada på annat sätt än att det tog mer tid. Den som lever får se. Man får ta allt som det kommer. Gott det.

Nu skall jag försöka förstå de här

E: vscp changes: bad-distribution-in-changes-file unstable
W: vscp: new-package-should-close-itp-bug
E: vscp: copyright-contains-dh_make-todo-boilerplate
E: vscp: possible-gpl-code-linked-with-openssl
W: vscp: readme-debian-contains-debmake-template
E: vscp: description-starts-with-package-name
Finished running lintian.

Ett eget litet helvete…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.