Categories
Betraktelser & Berättelse Status från just idag Swedish

Måndag morgon igen.

Minus tre grader. Några enstaka moln och sol lovar en vacker dag. Söndagens Svenskan i brevlådan plus dagens nummer som det brukar vara på måndagar. Den man sällan hinner läsa men som man så gärna velat grotta ner sig i under Söndagens ofta slöa förmiddag. Bor man såhär i skogen får man finna sig i att sakerna är som dom är. Men vi förändrar läsandet och snart kommer papperstidningen bara vara något som vi minns och är nostalgiska över. Min generation och dom äldre skall bara dö bort först. Fast antagligen sker det tidigare. När vi, nu dom medelålders och gamla, inte längre kan hävda det vi tror på men när behöver det som mest. Som kontanternas utfasning idag. Jag kommer sakna turen till lådan och mötet med den nya dagen, men älska att läsa den färska söndagstidningen när det fortfarande är söndag.

Jag ger katterna mat och blir en populär gubbe en stund. Fyller min tekopp med vatten. Läste tidningen redan tidigare till mackan. Tar den stora koppen. Earl Grey på påse för jag orkar inte slaska med annat. Går ner för trapporna och sätter mig på kontoret. Låtsasjobbar nämligen. Behåller rutinerna. Kollar mailen. Svarar på frågorna från undrande hemautomations diy-människor i tidszoner andra än vår. Kollar fejjan. Aftonbladet. HelaHälsingland. Det verkar lugnt.

Dricker ur mitt te. Eftersmak av bergamott. Talgoxarna, entitorna förser sig utanför mitt fönster. Dom har fått en ny stor talgboll som direkt blev populär. På gamla gubbars vis tröttnar jag aldrig att sitta och titta på dom. Tänder inte ljuset. Skall fylla pellets och byta termostat på torktumlaren. Försöka få den att torka kläder och lakan ett tag till. Hittade inte en direkt ersättare så jag får modifiera lite som vanligt. Addera också torktumlarna till alla modifierade apparater här i huset. Som tuggar på fast dom för länge sedan fått sina dödsdomar.

Adderar också den här dagen till mitt liv. Som det radband av andra rätt händelselösa dagar för den.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: