Categories
Betraktelser & Berättelse Status från just idag Swedish

Grannmöte

Träffar min dragspelande granne när jag hämtar posten. Han står och filosoferar över livet. Fem grader kallt. Då måste man liksom hålla tankarna igång för att inte hjärnvindlingarn skall frysa fast och bli till sörja när man står där och funderar. Som en av Sveriges populäraste dragspelare så har han såklart haft ett riktigt häftigt liv. Upplevt saker som en vanlig o-cool gubbe från Los aldrig kommit i närheten av. Så han har säkert saker att tänka på där han står. Oftast brukar han muntra upp min dag med en och annan anekdot från ett rikt musikerliv. Om vi nu råkar krocka med våra posthämtartider.

Idag hummar vi bara lite åt varandra på gubbars vis,

“Hur är det?”
“Det rullar på. Själv då!”
“Jo, det blir väl inte bättre såhär. Man får klara sig.”

innan jag går hem med handen full med räkningar. Livet liksom rullar på också en vanlig fredagseftermiddag här där skogen ger oss ro.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: