Categories
Betraktelser & Berättelse Status från just idag Swedish

Monsterkatter

Kallt som i helvete ute. Hmmm… eller är det tvärtom. “Varmt som i helvete” brukar man ju säga. Men “Kallt som i himlen” hör man ju aldrig. Ja, hur som helst håller jag på att förfrysa tummarna när jag hämtar tidningarna. Löningshelg. Då får man fem ex av Ljusdalsposten (“läses” på mindre än en minut, fem minuter för alla alltså om man måste), Dagens Nyheter (29 spänn för en månad – har förblivit mestadels oläst – en dålig ide alltså) och Svenska Dagbladet (läser). Känns lite överdrivet. Ja dom två sista kommer ju varje dag. Nästan. Om vädret är någorlunda kommer dom i alla fall med någon slags periodicitet. Ljusdalsposten alltså bara fredagen före löningshelger. I fem exemplar. Oklart varför. Men jag plockar in dom och lägger dom i pappersinsamlingen. Alltid något.

Såg katten från helvetet (eller om det nu var från himlen också) innan jag la mig igår. Rusade iväg när jag låste ytterdörren. Ja, jag vet är inte alltid man gör det här på landet. Låser alltså. Stor som en hund var den. Stor lång svans – tror jag. Troligen inget lodjur alltså. Men monsterstora kattspår över hela gården nu på morgonen. Hoppas att det inte var den som ätit upp all kattmat som borde funnits i dom tomma kattskålarna som mötte mig i morse. Jo, bättre att monsterkatter smyger in genom kattluckan och äter upp i kattskålarna än äter upp o-coola gubbar i Los men undrar stilla vad som händer om man på gubbars vis behöver upp och pissa för tredje gången denna kalla natt. Halvslumrande kan ju monsterkatter skrämma livet ur en gammal gubbe. Ja vidare rapportering kommer.

Mycket till pulsande blev det inte. Ja har man tygskor fungerar det nog. Mig gör det inte mycket. Jag skall hålla mig inne hela dagen. Inte helt rätt slår det mig dock. Försöker förtränga ett besök i byns affär. OK jag skall skrapa rutor, starta bil, åka ner kilometern till affären handla och sen gå in igen och inte gå ut något mer så länge det är så här jävla kallt.

Nu skall jag städa – på gubbars vis.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.