Categories
Betraktelser & Berättelse

Hur i helvete?

001

K köper godis på väg hem. Jag borde inte äta men idag är det en livräddare. Jag förtjänar det inte heller för jag sover till nio. Japp NIO! Funderar ett tag på att spendera dan på soffan med bok men Mrs Alvedon hjälper mig igenom dagen, precis som Mr Alvendon gjorde det igår kväll. Tack och lov för värktabletter. De som kan hålla symptomen borta så att man orkar hjälpa till med resten för att klara en hel dag med hjälp av uppbådande av viljestyrka. Inte att rekommendera. Men det går. Om det är livet som kommit ikapp mig eller om det är en vanlig influensakänning återstår att se. Jag gissar på det sista. Mina tappra soldater krigar och gör det bra som alltid. Tack för det.

Apropå sjukdom så kommer larm om ris. Man kan bli arsenikförgiftad.  Det uppstår frågor. Hur i helvete överlever Kineser, Japaner, Koreaner och andra Asiater. Nej det är ingen vanföreställning att de äter mycket ris och mycket riskprodukter. De gör det. Morgon, middag och kväll. De flesta. Och verkar leva och till och med växa som befolkning. Larmrapport borde onekligen peka på en utveckling i motsatt utveckling. Eller kanske är Asiater inte lika känsliga för Arsenik som oss? Frågor. Frågor. Frågor alltså. Journalister ger sällan svar. De ropar sensation bara. Eller undergång. Jag är ganska säker att det finns de som hävdar att ris är mest skadligt om man bor i Norrland. Jag skall fråga PO Tidholm om det kan vara så nästa gång vi träffas. Han är ju Norrlandsexpert, borde veta. Att vara expert förresten, det är lite som att bli dubbad till riddare, Man behöver oftast inte kunna mer än andra, just det kan snarare vara en nackdel än en fördel, utan man utses till den där rollen av medianer. Alltså folk i mediebranschen som har som uppgift att höja upp folk. Ja själv har jag såklart aldrig varit i närheten av en sådan titel.

Felsökning igår och idag. På hårdvara mäter man först allt man kan mäta. Tittar efter konstigheter. Sen tittar man efter överlödningar och konstigheter i lödningar. Där någonstans hittar man de flesta felen, säkert 90% av dem. Men hitta man inget där så är det då antagligen en krets som har pajat. Så då får man börja löda bort saker. En efter en går de bort kretsarna och så testar man om felet är borta. Hur många komponenter tror du man får löda bort innan man hittar felet? Gissa? Jo alla utom en såklart. Hade man börjar från andra hållet hade det ändå varit så. Det är alltid så.  Så eftermiddagen skall jag tillbringa med att löda på komponenter igen med hjälp av Herr Ipren. Utan Herr Ipren går det inte det är helt säkert. Ev. får man toppa med en till.

Det är tamefan Marsväder där ute. Gräsmattan är framme på sina ställen. Det gick fyra säckar pellets igår. En omöjlighet vintertid. Det går aldrig fyra säckar pellets mitt under eldningssäsong. Vi drömmer, allesammans, men det är härligt såklart. Man hoppas att det håller i sig. Ser man på prognosen så är sannolikheten för det god dessutom.Men vintern är inte över. Jag luras inte. Så lättlurad är jag inte. Kung Bore bara laddar om.  Men det tar sig i alla fall. Vi går mot rätt tid. Hoppet spirar i mitt vintertunga sinne. Heja, heja våren.

Nä nu skall jag löda.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.