Categories
Betraktelser & Berättelse

Från ide’ till verklig

016

Sol, blå himmel, fåglar äter mat i den lila fågelautomaten utanför fönstret. Katterna sover i sängen och vill inte bli störda. En termometer säger -7.6, en annan -2.56 och ännu en annan -4. Lite olika placering på dem. Kallast är det på marken, solen värmer ännu och att mäta temperatur på ett enhetligt sätt är inte bara så där “bara” som de flesta tror. Men när jag skriver det här så börjar det också droppa från taket. Någonstans är det alltså noll grader eller mer. Ja där hjälper säkert ett inte helt fullgott isolerat hus till också.

Jag skickar iväg krönikan till Hälsingetidningar på morgonen. Är det deadline så är det. Lite för lång så kanske får jag bassning. Tvåtusenfemhundra tecken är önskemålet. Jag hamnade en bit över det den här gången. Vill helst inte skära men skär såklart om redaktörskan så kräver. Just det där är det svåra med krönikor. Att tvångströjan sitter på när det gäller längden på alstren. Men det är också en lärorik process. Kill your darlings liksom. Fast oklart om det i slutänden gör någonting alls bättre.

Jag kodar såklart. Det tar en dag att löda ihop ett kort. Sen får man hålla på några veckor och skriva kod till det. Men även om processen är lång och ibland för lång så gillar jag den. Man sitter där och kan fritt skapa. I grunden handlar det om en ide som man ritar ner i ett kretsschema, gör ett kretskort, som man sedan får att leva med sin kod. Den där drömmen liksom materialiseras i och med det och blir verklig. Det är så tydligt. Att sedan människor vill använda det där man gjort. Ser det som den där “produkten” är sedan lite av grädde på moset liksom. Men då är man såklart redan långt borta och inne i andra produkter.

Pratar med Kina under morgonen. Två kontakter hör av sig enligt lagen om att allt gärna vill klumpa ihop sig. De slänger iväg några mail när deras arbetsdag nästan är slut. Jag svarar när min börjar. Ganska perfekt egentligen. Varje företag borde ha en avdelning i Asien och en i Sverige. Ja kanske en i USA också för att täcka upp dygnet perfekt. Jag har bra kanaler nu. Ett rätt bra läge. Ett minimum av kapital såklart. Men då har et ju alltid varit. Sitter man här ute i skogen så sitter man här.

Japp, dags att svara på några mail till och skriva en drivare för den nya brädan.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.