Categories
Betraktelser & Berättelse

Fyra grader varmt

WOR

Det är fyra grader varmt där ute. De droppar lite sådär vårgemytligt från taket. Jag är nöjd, det är sannolikt inte alla skidåkare. Inte de som driver slalombackar heller såklart. Dem är det synd om just nu. Men när det gäller väderläget så står var och en sig närmast. Jag är glad och tämligen nöjd över plusgrader även den här tiden på året. En ovanlig ynnest för oss med värmekonton som tar stora tuggor ur våra plånböcker.

GitHUB är tydligen blockat i Ryssland.  Ett underligt land det där men med många smarta människor som styrs av de som inte är det. Det finns tydligen något dokument som beskriver ett gäng sätt att begå självmord på siten och eftersom den kör https så blockar man hela eftersom man inte kan blocka enskilda sidor. Information skall vara fri och öppen. Det borde stå i varje lands grundlag .De små blockar, stoppar och försöker gömma undan och blir därför mänsklighetens fiender. Det gäller oavsett om det görs av hänsyn till folket (läs överförmynderi) som i Ryssland, eller om det sker med skydd såsom patent eller andra legala metoder. Om information är fri så går saker framåt. Är den inte det så går saker bakåt.

Sitter och jobbar med en av mina produkter den här veckan. Det är riktig gotid. Att befinna sig i det där kreativa ruset är belöningen för allt. För det börjar ju alltid så. Man sitter där och allt är möjligt. Man bygger grunderna och skapar det som skall bli. Man är aldrig närmare gud. Musiker, målare, skulptörer och alla andra konstnärer känner igen den där känslan. Knarkaren som letar en ven att sticka nålen i likaså. Vi är desamma allesammans. Vi letar efter den där kicken. När den här delen av mitt liv försvinner så är också mitt liv över. Det är bara så. Jag hoppas det finns många dar i ruset kvar. Jag kan falla på knä och be för det. Bara för det.

Nej nu skall jag läsa igenom min krönika några gånger och sen låta väl vald hårdrock strömma ut ur högtalarna och jobba vidare på mitt mål att förändra världen.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.