Categories
Betraktelser & Berättelse

Kaskadspyr skumtomtar

hämta

Jag skriver nästa veckas krönika på morgonen. Toppar den med en pressrelease och svarar på ett trettiotal mail. Han och hans vänner, fast denna gång utan vänner, ringer och vi pratar bort en stund medans jag väntar på posten som dock inte kommer. Förmiddagen går på det där viset, eller rusar är kanske mer korrekt. Han utan vänner vill ha någonstans att spela in sina nya hitlåtar. Jag vill inte spela in någon annan än mig själv. Aldrig mötas de tu. Tur att studion är ur funktion. Men vi avhandlar inte det där. Pratar ålderdom och P4 och P3 och bokstavskombinationer och toppar med halka för bussar och för folk. God jul avslutar. Den första helghälsningen för säsongen. Bara sådär liksom. Utifall vi inte hörs innan. Hela samtalet bara går och går utan avbrott. Ett trendbrott kanske. Det var väldigt länge sedan ett samtal på mer än sex ju minuter fick vara uppkopplat i ytterligare lika lång tid. Men under sker tydligen även i Telias nät nu för tiden.

En lunch på mackor får det bli. Rökt kaviar på tub som pålägg. Inga fiskar har kommit i närheten av den tubens innehåll – det kan jag garantera. Ingen bra lunch såklart, men snabbäten. Nallar lite skumtomtar i frugans röda burk efter att diskmaskinen är urplockad och påfylld. Ja de är egentligen hennes allesammans och varenda en av de där skumtomtarna. Det är hon som gillar dem. Men i brist på annat duger de för mig också. Får väl köpa en ny burk till henne. En stor. En öppnad burk varar nämligen särdeles kort tid i det här huset. Och det beror inte på frun.

Jag borde ha gett mig ut på en skogspromenad idag.  Men nu känns det som om allt jobb jag borde gjort redan idag fortfarande är ogjort. Det få bli imorgon. Måste komma igång med de där sköna turerna igen. De hjälper upp tillvaron på alla sätt och vis.

Jaha då mår man illa då. Kaffe och femton skumtomtar ger den effekten. Finns ingen att skylla på således. Men som de gamla vikingarna får man väl gå in på toaletten och kaskadspy upp de södertuggade sega rödluvade och sen hämta sig en till näve och börja om igen. Eller skita i det. Hälla upp lite mer kaffe och hoppas att det där illamåendet ger med sig efter hand som magsyror äter i sig södertuggat. Ja det får nog bli så det blir. Här skall arbetas.

2 replies on “Kaskadspyr skumtomtar”

Allting ordnar sig under 2015!! Tydligen inspirerande att snacka bort en stund med dig. Sedan tapetsera klart och vips liksom bara finns dom. Melodislingorna! Sitter nu och memorerar dom. Återstår blommiga kalsonger och någon poetdoping i form av någon utsökt tappning!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.