Categories
Swedish

Nu är det vinter…

Nu är det vinter på riktigt. Snö, snö och snö. Kallt, kallt och blåst. Såhär skall det hålla på i många månader. Hjälp!

Enligt termometern så har vi 22 grader varmt här på kontoret. Låter mycket men vi sitter här och fryser i alla fall. Kanske beroende på att vi är ordentligt förkylda sedan sonen släpade hem något elakt Uppsala virus. Rejäl och envis hosta, ont i halsen, snuva, ja ni vet nog hur rutinen är. Vi bor ju i en gammal skola så delvis beror nog frysandet på gamla stora skolfönster som släpper in mer av kung bores kalla pustar än man kan önska. Ja ja så länge Hulken ryter där nere i källaren och matas med pellets så är det varmt och skönt.

Håller på och byter namn på företaget. Har kinesat på Karins företag under något år men kommer nu att köra under eget namn nu. Tar tillbaks det gamla namnet D of Scandinavia (DOSiLOS som det kallades tidigare). Otroligt mycket mer jobb än vad man kan tro men till nästa vecka skall det mesta vara på plats hoppas jag. Bestämde detta redan förra hösten men har inte kommit till skott förrän nu. Finns inga ursäkter.

Håller också på med releasen av nästa VSCP. Ett projekt so fram till nu har tagit drygt sju år. Till det skall kanske läggas ett antal år av allmänt funderande. Förra releasen kom 14 mars 2006 och med den normala takten så skulle det ha kommit en release varje månad sedan dess. Nu har det inte fungerat så och den främsta anledningen är att jag plockat sönder stora delar av programvaran för att göra den snabbare och bättre.

Det jag gör just nu är alltsÃ¥ att sätta ihop allt igen. Är väl ungerfär samma jobb som att plocka sönder en bil och sedan sätta ihop den igen. Enda skillanden är att här har man gjort alla delar själv ocksÃ¥. Kul är det i alla fall – det roligaste jag vet…

Har fått en del oklarheter med min leverantör Teltonika klarlagda idag Och nu kan jag äntligen köra för fullt med deras grejer.

Den handhållna enheten GH1201

är en riktig höjdare. Den logga GPS koordinater och sända som SMS eller till en server eller lagra i minne för senare nedladdning. Finns larmknapp och en mängd andra finesser. Tror stenhårt på den här produkten.

Deras Fleet management enhet FM-4100 ligger inte långt efter. Avsedd för fast montering i ett fordon. Kan logga men kan också logga motoraktivitet hos fordonet samt andra egenskaper såsom temp och dyligt. Går också att använda i larmapplikationer.

Så här ser den ut

Priserna är riktigt bra. Två års garanti ingår.

Behöver jag säga att VSCP kommer att stödjas!

———————————————-

Innan jag glömmer vill jag tips om

Rovdrift vs. återvinningstalibanism

Som vanligt mycket välskrivet coh tänkvärt.
————————————————

Nu skall jag “mata” Hulken med 300 liter pellets….

One reply on “Nu är det vinter…”

Den här apparaten GH 1201 och det du snackar om här ovan fattar jag inte mycket av men skulle det funka med vår Beep Mat på nåt sätt??. Alltså instrument vi letar magnetiska och ledande mineral med. Den ger utslag i terränglådan där vi läser av en handhållen GPS vars koordinater vi med penna prickar in på papperskarta som vi försöker förklara per telefon för en som bor 35 mil härifrån osv. Tycker mig ana en genväg mellan raderna.

Tunnjunkaren

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.