Categories
Betraktelser & Berättelse

Bitter ocool gubbe talar ut

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ibland vet man bara instinktivt att saker kommer att bli bra till slut. Det är så med VSCP – jag vet det och jag litar till fullo på känslan. Så idag när Grodan inte kommer med bland finalisterna i den stora Europeiska IoT tävlingen så suckar jag inte ens. Oj, vad många gånger det har hänt vid det här laget. Ja varför skickade jag in de där pappren egentligen? Det tog någon timme att fylla i dem och det hade definitivt funnits bättre saker att göra. Jag visste ju att det skulle gå så här. Visst gjorde jag. Blogginlägget ligger ju kvar som svart/vitt på det. Men jag skriver ut  listan med finalisterna. Sätter den på vägen bland avslagen från Almi, Vinnova och allt vad det är. Orsakerna brukar variera. Men ålder, kön, kontor ute i skogen är överrepresenterat. De flesta orkar såklart inte ens sätta sig in i vad det handlar om. Det handlar om femton sekunder där med liksom överallt annars. Det är väldigt lite i världen av värde som tas in på femton sekunder ens av de som är smarta. Vi andra behöver mer tid ändå.

Ja nu kommer min äldste son klaga på att jag är bitter igen men jag vet inte om det är bitterhet det handlar om. Uppgiven kanske, trött, men jag har varit med ett tag också. Man blir trött och uppgiven. men bitter… Då sitter man väl där och gnäller utan att göra något. Skit samma, epitet är epitet. I slutänden handlar det bara om vad man gör och har gjort. Inget annat.

Lillkatten och jag sitter här på kontoret nu och skall strax knyta ihop påsen. Ja hon, Petite, ligger såklart i en av stolarna. Katter kan det där med att sova. Men de sägs ju höra till många världar så kanske springer de på andra gröna ängar när de ligger där med ögonen slutna. Vad vet man . Det skall iof jag också göra snart. Men först fylla pellets och lösa bok. I exakt den ordningen. Sen blir man väl lagom trött och kan sluta de där trötta och drömma om något roligt. Men jag minns sällan det jag drömmer. Lika bra är kanske det. Det jag minns är oftast ofattbart skruvat. Slaget i underligheter bara av min frus drömmar. De är värst. Helt klart.

Så god natt världen från en bitter förlorare. Ha ha ja ja så har jag aldrig sett på mig själv men om det är den allmänna bilden av undertecknad så må det få vara så.  Just på det området har ocoola gubbar inget att bevisa längre. Godnatt!

 

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.