Categories
Betraktelser & Berättelse

Bara en vinter till i Lo(o)s

tumblr_lg3l54GG8o1qb0bzxo1_500

Igår blev det klart. I vår flyttar vi från Lo(o)s ner till Italien och en liten by som heter Procida och ligger på en ö utanför Neapel. Det är det rosa huset på bilden. Vi fick det väldigt billigt eftersom en faster till Karin tidigare bott där och nu bestämt sig för att flytta hem eftersom hon känner sig krasslig. Hon har varken familj eller barn längre och tänkte att det skulle passa oss. Eftersom priset mest var symboliskt så var det egentligen bara att slå till. Jag kommer såklart att fortsätta programmera både eget och på uppdrag och Karin kommer att ägna sig helt åt sin konstnärliga verksamhet och sina tavlor. Gott liv alltså.

Citronodling_LasColinas

Hörande till huset är en ekologisk citronodling, den ligger på gångavstånd från huset och ger väl en fem eller sex ton citroner om året. Inget att leva på alltså. Men dit tänker jag ta vårt eget citronträd och släppa det fritt i ett hörn av odlingen. Det som står fången i vårt bibliotek nu. Vårt är ju inte ympat, de som växer på plantagen är egentligen apelsinträd med påympande citronkvistar. Det är så det fungerar. Så plantageägare blir man ju också då.

Så nu väntar en vinter av hårt pluggande av Italienska så att vi i alla fall klarar oss hjälpligt. Sen skall huset här säljas. Men det har ju inget egentligt värde så jag tänkte lägga ut det på Tradera och sätta utropspriset till en krona (och då ingår kontor, studioutrustning (en gitarr spar jag) och det mesta av möblerna plus ett bibliotek fullt med böcker). Någon galen människa borde det väl finnas som vill ta över huset på kullen också och fortsätta livet här.

Elton har ett hus en femton mil norrut så det blir enklare att träffa honom också i fortsättningen. Han jublade av glädje när jag berättade. Hans hus är såklart några dimensioner större och lyxigare men ändå liksom. Så första april nästa år borde vi vara installerade där nere i Italien på en ny kulle.

2014-08-15_10-26-53

3 replies on “Bara en vinter till i Lo(o)s”

Härligt
Måste kännas lite annorlunda antar jag som aldrig lekt med tanken, än i allafall.
Blir nog toppen fast inte så intimt som Loos 😉

Det finns kurs i Italienska i Ljusdal. Hustru Berit går. 🙂 lycka till!

Men du..
Fortsätt skriva bara. Los lär väl stå kvar om ni kommer på andra tankar.
Lycka till i det nya landet. Må citronträden blomma som aldrig förr.

/Micke på Aspvägen i Byn.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.