Categories
Företagande Swedish

Produktutveckling

Jag har länkat till den här artikeln

http://www.thisislondon.co.uk/lifestyle/london-life/sir-jonathan-ive-the-iman-cometh-7562170.html

på ett annat ställe också men då från IDG. Det finns så många “rätt svar” i den här artikeln och man önskar att fler företag tänkte så. Nu är det ju många som gör det också såklart. Design är viktigt för många. När teknikutveckling går hand i hand med design så kan också jag bli lite religiös.

Den första produkt jag var med om att göra, ett modem som hette Jackie 75/1200 hade mycket av detta. “Hon” var liten och vacker. Stoppades bara in i teleuttaget. Behövde ingen extra strömförsörjning. Kom ut på marknaden 1985 tror jag. När vi fick första träprototypen satt vi länge och bara kände på den och smekte den. Tankar blev verklighet just då. När den kom ut på marknaden var vi någon annanstans och utvecklade nya drömmar. Men varje produkt blir en del av en. Och det gäller frö alla som är med i processen. Från designer till testare.

Att köpa en standardlåda. Sätta i ett kretskort och börja sälja är inte riktigt samma sak även om det också naturligtvis är en process som har sina förjänster.

4 replies on “Produktutveckling”

Hej,

Råkar sitta på ett Jackie 75/1200 modem.
Håller på och flyttar och är i valet och kvalet att slänga det.
Är ju inte så användbart nuförtiden men det var ju en nybanande produkt på sin tid.

Finns det något intresse att av detta så hör av dig! =)

Vad kul! Trodde alla var borta vid det här laget. Ja “hon” har väl inte mycket att komma med idag Jackie. Men bestämmer du dig för att slänga burken får du gärna skicka den hit istället. Inte för att jag har mer nytta av den men lite nostalgiska vibbar slår den ändå ann… 😉

Har du någon e-postadress jag kan nå dig på?

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.