Categories
Betraktelser & Berättelse

Det kostar på att få flina också.

cropped-ake_kontor.jpg

Jag dricker mitt kaffe. En viktig stund på dagen efter lunchen och ett av mina arbetsblock. Mina dagar är nämligen indelade i rätt inrutade block.

Först vid åttatiden på morgonen ner på kontoret med en tekopp. Tillsamman går vi (jag och tekoppen och ibland en katt) igenom mail från andra tidszoner i världen. Oftast räcker den ungefär lika länge som mailen. Sen jobba fram till halv ett. Posten kommer där någonstans och det kan bli senare om den är en, men oftast blir det halv ett. Lunch där, så upp för trapporna och fixa något snabbt. Sen är det alltså där vi är nu. Kaffestund. Tar det lugnt en halvtimme. Hämtar posten om den inte blivit levererad till dörren och dricker ekologiskt fairtradekaffe samtidigt som jag tar tag i lite mail och inläsande. En viktig stund på dagen som jag inte vill vara utan och en laddning inför eftermiddagen.

När kaffet är slut jobbar jag till halv sju. Brukar bli ett kort avbrott någonstans på eftermiddagen när frun slutar jobba. Lite debriefing eller hämtning. Halvsju kvällsmat följt av nyhetstimme och en tekopp igen. Mest handlar det där om dagens samvarotid faktiskt. Vi pratar med andra ord om sådant som har gjorts och sådant som skall göras och tittar på nyheter under tiden och förfasas eller suckar gemensamt över dem.

Åtta vandrar jag ner igen. Det är då man kan behöva rycka sig i bootstrappen ibland, men rutin numera så man kommer ner även när man är trött. Sen kör jag till halv tolv, tolv eller en bit till beroende på hur trött jag är och/eller hur inne jag är i det jag sysslar med – sen sova.

Sådär rullar det på. Fredagskvällar och Lördagskvällar lediga och lite sovmorgon på Lördag och Söndag. Annars rullar det på.

Grejen som gör det där livet bra är att man fortfarande flinar när man stiger in genom dörren här på kontoret. Jag gillar det mesta av det jag gör. Visst är det en del saltgruvejobb här också, det som bara handlar om att hämta hem pengar till uppvärmning och annat, men en ganska stor del handlar ändå om att realisera drömmar. Eller i alla fall försöka göra det och det är därifrån flinet kommer. Inte gratis det där heller såklart. Det kostar på det precis som annat.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.