Categories
Betraktelser & Berättelse

Filmmoguler, pärlor och ett brandtillbud

brand

Jag börjar dagen med att bränna telefonen. Brrssssssshhhhhfrääääääässsssss… rök, luktar illa, släck, friiiööshhhh pscht… Fem tusen spänn åt helvete. Lagom roligt. Har en gammal Iphone liggande för utveckling som får bli reservtelefon men det jag behöver är en Androidlur. Så det blir väl till att lätta på plånboken. Jag behöver en Androidlur för utveckling.

Jag var in en sväng på Facebook i förrgår. Allt är sig likt. Jag klickar några “like” av gammal vana och läser samma gamla vanliga geggiga smörja och inser att jag mår tamefan dåligt av att befinna mig i det där. Så jag avslutar igen. Måste samla mer kraft för att klara av att finnas på fejjan igen. Men visst saknar jag människorna. Det blir liksom bara i princip jobbprat nu och hade jag inte frugan så skulle det väl inte bli det minsta annat. Tack gode han/hon/det/gud för att jag har henne.

Men besök idag. G vill ha hjälp med att bifoga lite bilder i sina mail. Det hjälper jag gärna till med eftersom G faktiskt inte tar den där hjälpen för självklar. Just nu är iof “inga besök” bäst eftersom jag har ohemult mycket att göra men det är ändå gott att se ett annat ansikte då och då. Jodå dragspelaren och hans fru träffar jag lite då och då, det är också tur, för så många fler blir det inte.

Kör igång den kraschade servern idag också och får igång en STOR disk full med mp3’or. Oj vad mycket härlig musik det fanns där. Varenda låt fulnedladdad en gång i tiden när branschen inte fattade och det inte fanns några alternativ. Hur länge sedan var det man laddade ner en mp3’a? Det händer liksom inte nu för tiden. Det är filmer nu istället. De giriga lär sig aldrig och kramar sig fast i pengakanalerna tills de sinar helt och hållet och allt ramlar dem ur händerna. Ge oss lagliga vägar att se film skitstövlar och oduglingar! Netflix, Google films och liknande är ju skämt, även om det faktiskt också går att hitta guldkorn där om man leta riktigt noga. Men noga skall det letas efter de där pärlorna. En halv fredagskväll går det definitivt åt.

Minusgrader ute. Nedslående. Det sägs att vi skall få fem centimeter snö på fredag. Ännu mer nedslående. På det lägger jag mig. Tar en seg bok, som sin förtjänst är jäkligt bra skriven, och lägger mig och drömmer om söderhav, turkost vatten och kritvit sand där jag vandrar barfota hand i hand i vattenbrynet med min vackra fru och lyssnar på havets brus. Eller nått…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.