Categories
Musik

Skrammeltoppen

Inte verkar det vara någon större skillnad sedan förra veckan, eller!? Lyssna kan man i alla fall gör här. I alla fall om man har Spotify. I annat fall får man söka på Hedman på iTunes eller plöja sig igenom här.

2014-04-24_20-11-53

5 replies on “Skrammeltoppen”

Ja, Någon Spotify har vi inte, inget iTunes heller. Den tredje vet jag inte vad det är. Däremot beställde jag “Mina drömmar ….” för något år sedan. Fick dock ingen räkning. Men vi gillar den. Kalla den Norrtäljetoppen:

1: Nestor Nilsson
2: Midsommar
3: Mina drömmar är inte till salu (eller Jag är ingen soldat?)

Sedan är många andra träffsäkra. “Sura djävlar”, vem har inte träffat en sådan? Och “Jag skiter i dig” fångar in en känsla väldigt bra. “I was wrong” är också bra, men lite klyschig.

Men min favorit är Nestor Nilsson. Man blir nyfiken, är det din farfar på riktigt, och i så fall hur många fastrar och farbröder har du? I sången låter det som massor … :-). Refrängen passar så grymt bra in på mig, även om jag inte ens sett ett mentalsjukhus (än…).

Så, ta med gitarren, frugan och kom hit. Vi har whisky och lovar att sjunga med … 😉

/Marcus

Mr. Marcus the one and only. Fick du en av dom skivorna du? Minns inte det.

Nestor och Anna hade sex barn. Ett av dem lever fortfarande. Kalle. och vi är två barn barn i livet. Min farsa träffade bara min farfar en gång på slutet femtiotalet. Det var liksom ingen som pratade om honom. Man skämdes väl.När vi flyttade hit och fick barn så blev jag intresserad av släkthistorien och letade upp honom. Alla sa att han bott i Härjedalen men det visade sig att han var förr på Hässjaberg här i Lo(o)s ungefär två-tre kilometer från den plats där morsan och farsan hade sin stuga och där farsan till slut dog. Cirklar sluts liksom tydligen.

Det mesta i visan är sant. Han sov med geväret under täcket och i hans journaler står det att han läste för mycket och att det var därför han blev sjuk. Man anar en man som är intresserad av teknik, bilar och fotografering och som tvingas att bli bonde igen det han flydde ifrån när han stack härifrån Los till Stockholm. En ganska sorglig historia egentligen alltså.

Hursomhelst förtjänade han en sång.

Vi sjunger till Packet i Hudik. först eller hur. 😉

Jo, sorglig historia, det framgår av sången. Mycket bra låt!

Vill se många spelningar med Packet i sommar, så många jag hinner. Skulle bara vilja veta vilken som blir den sista …

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.