Categories
Betraktelser & Berättelse

En kalldusch!

Kalldusch_och_möte_med_Tom_Dwan

Så ingen slösande sol idag som gårdagens underverk till blå himmel. Man kan dra upp persiennerna igen för att om möjligt få in, i alla fall något av det där, ljuset som ändå finns där ute i gråheten. Snöfall i natt igen. Snö som borde skottas där ute men som fortfarande ligger kvar. Får ta hand om den sen. Jobb har sin tid och snöskottning sin. Så måste det vara.

Trött på morgonen idag. Förkylningen ligger fortfarande och lurar där i kroppen. Bara återhållen av vrångheten. Karin börjar tidigt torsdagar och Niklas läser hemma så det är ingen duschträngsel där vid uppstigningstid. Frasse en av våra katter är en stor tiger när jag vaknar, samtidigt som han ligger bredvid mig på täcket i samma storlek och färg som vanligt. I drömmarna blir det man är van till annat, märkvärdigt och fantastiskt. De utvidgade sinnets värld känner inte mänskliga sinnens begränsningar.

Upptäcker att pannan har stannat när jag skall duscha. Man piggar på sig av kallvattenduschar, det är ett som är säkert. Kan vända på det såklart. Starta pannan, vänta och duscha sen, men jag gillar inte det. Har det där behovet av en dusch innan jag går ner på kontoret. Rutinernas makt. Man är liksom inte vaken förrän man fått frukost, dusch och te, i den ordningen. Det är så jag vill ha det. Det borde finnas med en promenad i det där också. Skall försöka få med det så fort vägarna blir gångbara igen. Nu får man trängas på de stora vägarna med bilar och långtradare och andra åbäken. Det blir mer nedslående än upplyftande liksom. Promenader skall gå vid havet eller ut i skogen. I brist på hav är valet enkelt här.

Helg snart. Dagar som skall användas för välbehövlig vila. Dagar att göra annat på. Kanske sitta i studion? Eller kanske bara ligga där i soffan och läsa en bok. Göra något annat i alla fall. Jag jobbar nästan alltid annars. “Sitter hemma” heter de såklart i Los. Det är ju inte fel det heller. Också losborna har rätt. Hur man värderar det som andra gör handlar mest om hur nöjd man är med sig själv. Känner man sig misslyckad och värdelös så är oftast alla andra det också det och i högre grad, och tvärt om då såklart.

Nu tittar solen fram faktiskt. Ja jag ser den inte så det kan också vara han/hon/det/gud som visar sig där ute. Ljust blev det i alla fall. Tror jag käkar lite lunch på det. Osäkert vad man skall laga sig…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.