Categories
Betraktelser & Berättelse

Wilmars bagarbod

semelsugen

Edit 2018: Numera tas det kontokort sedan några år tillbaks och aktuell info kan hittas här.

Edit 2022: Bagarboden är utritad på fel plats på den här karten dessutom. Japp Google did it back then. Tänker ni besöka boden prova på andra sidan vägen. Semelsugen gubbe befinner sig dock på samma plats fortfarande.

Konditoriet ligger inte mer än några hundra meter bort. Wilmars. Har man en gång varit dit återvänder man. De vet också de som snubblar över stället och nu åker långa omvägar för att fylla på sötsugs tomrum i kroppen och kolhydratstörstande muskler.

För en medelålders o-cool och tjock gubbe som mig är då kanske inte det här läget – som man bara kunnat drömma om i storstan – helt optimalt. Det förstår ni säkert. Speciellt under semeltider. Men fram till nu har man inte tagit kontokort. Kontanter använder jag sällan eftersom jag nu ändå är en ganska modern o-cool gubbe trott allt. Allt löst. Sugen. Inga kontanter. Man kan inte handla. En enkel ekvation.

Men så har man då börjat ta kontokort nyligen, så nyss var jag ner och handlade en påse semlor. Visserligen var anledningen ett kundbesök här på kontoret den här gången men vilka följder detta kommer att få för framtiden är det lätt att sia om. Inga torra bullar på lördagsmorgornarna längre. Gott färsk bröd med en semla efteråt. Jodå Hans Hermansson, Butterkaka när säsongen för de himmelska är över. Det är samma lika. Min akilleshäl, den som nyligen träffats av en pil och utvecklat hälsporre och därför skriker efter godsaker och vänliga ord som ersätts med det söta.

Kundbesök förresten. Kan man kalla Johan Bogg med sällskap för kund? Kul att träffa honom “som allt fäster på” igen skall det i alla fall bli. En semla skall han alltså få och lite Lo(o)skaffe. Fairtrade, ekologiskt såklart.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.