Categories
Swedish

Ännu en fredagkväll

Tittar på Kick Ass, ja de flesta fattar, man borde be om ursäkt. Men sitter igenom hela filmen med fuck-off fingret på off-knappen men jag trycker aldrig ner den där jävla knappen. Något håller en kvar men linan är förbaskat slak och tunn, det måste man konstatera. Så nu två timmar senare med pellets fyllt upp i behållaren med råge, åtta minus ute, snö singlande ned och en halv decimeter på marken, undrar jag vad i helvete var det som hände? Finns det något kvar i huvudet efter de där två timmarna?

Visst jag sov genom del ett av Netflix försök vid åtta eller snarare såg tio minuter i början och tio minuter i slutet. Lite som vanligt en fredagkväll med andra ord. Tack för musiken sen, eller en del av. Hatar det tillrättalagda.

“Oj skall jag spela den låten?”
“Jag undrar om jag minns hur den gick?”
“Tur att jag har texten liggande på bordet, vem kunde ana att jag skulle behöva den?”

TV falskhet så man kräks åt det. Med filmen inräknad gånger två då. Tur man inte såg På spåret och Skavlan. Men Netflix filmen var iof inte bättre den. Men Lisa är OK.

Men det är såklart avkoppling man vill ha en fredagskväll. Inget för upprörande, inget man måste fundera över. Fast kanske borde man välja något som lämnade ett endaste litet oz kvar någonstans där inuti en som man kan plocka fram när svarta dimmor sveper runt i ens sinne eller vita, kalla, taggiga med för den delen. Som en god bok. Men den får man ta nu istället. Fredag ger utrymme för en timmes läsning eller två. Imorgon behöver man inte kravla sig upp för tidigt. Bara gå upp tidigt nog för att hinna med en promenad till Bagarboden för inköp av fantastiskt färsk fralla och årets första semla. Livet är ändå väldigt gott mina vänner.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.