Categories
Betraktelser & Berättelse

Renovering

penna.papper
Drog el hela dan igår, så idag kan jag skönja muskelgrupper som inte har varit tydliga tidigare. Speciellt är det fingrarna som tar stryk, man trycker och pillar och drar. Helt slut igår kväll var jag i alla fall, men efter att ha suttit i studion ett par timmar på kvällen så var jag helt återställd både till kropp och själ. Musikens kraft både som läkare och bensin till livet kan inte ifrågasättas. De som drar ner på kultur i skolan borde prova.

Vi börjar i alla fall bli klara med “biblioteket”. Det skall målas golv och tapetseras, sen upp med bokhyllor en mass och in med alla böckerna som nu ligger i en hög från golv till tak i äldste sonens gamla rum. Sen skall brasan tändas, jag sätta mig i en av de nya fåtöljerna och samma jag hälla upp en virre och bara sitta där och försöka se intelligent ut. Det sista må bli svårt men ser man på alla intervjuoffer som placeras framför bokhyllorna i olika tv program och inte heller dom lyckas förhöja intelligenslooken så är man ju i alla fall i en i ett större samling. Det är inte alla dagar man ens lyckas med det.

Stort hus innebär många rum att fixa. Så det är bara så att när det här är klart är det bara att börja med nästa. När starten av den fortsatta renoveringen sker är dock beroende av om det däremellan dyker upp andra kritiska projekt som suger åt sig alla pengar. Dvs att något som är förbannat dyrt går sönder som de gör ibland. Det är mycket som har gått sönder genom åren här i huset. Turligt nog brukar jag kunna fixa det mesta själv. Utom när det är något på taket. Då blir det för svårt. Förbannat högt det här huset. Går jag upp där får jag sitta och anpassa mig längre än jag kan jobba.

Radio Ljusdal spelar min jullåt 2013 nu här på förmiddagen. Också det är en del av det där om att få som jag skrev om i mitt senaste inlägg. Jag förtjänar inte men är oändligt tacksam.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.