Categories
Betraktelser & Berättelse

Utan att bli hes.

tomtenisse

www.tomtensdagbok.se

Min tappra fru har stått nästan sexton timmar framför mikrofon den här helgen. Utan att klaga och utan att bli märkvärt hes, dessutom, märk väl. Gjort det med den äran.  Själv brukar jag klara två timmar sen är rösten hes och trasig. Min högerarm värker och skakar efter att ha legat på mixerbordet hela dagen och nu vill jag bara höra musik, ja, jaga bort musikabstinensen, efter två dagars koncentration framför ett mixerbord. Ja ni fattar vem som är den tuffe i det här huset. Inte är det jag.

Femton timmar skall nu bli fyra timmar ljudbok. Mitt jobb. Just ljudbok låter pretentiöst men det är väl ändå det, det är. Man kan inte komma ifrån den detaljen. Tänker man sig att den här ljudboken – som mitt övriga material – får sisådär fem lyssnare, så har vi alltså lagt några timmars jobb på varje lyssnare den här helgen. Det utan tanke på en enda krona i inkomster eller applåder, priser eller ovationer. För somliga är det ju inte på riktigt då men för mig är det precis tvärt om. Jag skiter i just det där. Det här kommer från mitt hjärta och numer också min frus hjärta och finns där fritt tillgängligt utan tanke åt något som helst spekulativt. Det borde vara den bästa formen av konst men världen är blind. Det får man leva med. Själv är jag nöjd med att vara en av de levandes som kan göra det där. Som fått den ynnesten.

Men arbetsveckan väntar. Skall bara backa upp det vi gjort nu i helgen och lunka upp för trapporna upp till en bok och en varm säng. Ute har vintern tagit det låsande greppet om hösten nu. Det finns ingen återvändo. Det är bara mer snö och mer kyla som väntar under en lång tid. Jag borde vara i Kalifornien eller Provence. Borde, men är inte. Ibland får drömmarna räcka. Jag har inga problem med det. Jag kan flytta bubblan jag lever i till valfri plats på jorden när jag vill. Att ha för mycket fantasi är en ynnest just där. Jag har fått verktygen för att orka överleva. Tacksam för det. Tacksam också för de goda människor jag känner. Utan dem hade jag gett upp hoppet för länge sedan.

Med den tanken kan jag gå till vila denna söndag.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.