Categories
Betraktelser & Berättelse

Låtsasjäktigt, ja det skulle det kunna vara

images (2)

Morgonen i det stora huset på kullen handlar om att hitta tidsluckor. Man hoppar upp pigg och nyter och sen skall man äta frukost vid lagom tid och lagom länge så att det finns en ledig tidslucka därefter när tekokaren kan värma vatten och undertecknad kan hoppa in i duschen för lite personlig hygien. Nu är man då inte själv och man konkurrerar om dess tidsluckor med fru och komvuxpluggande son. Ibland hinner man slinka in med sin lilla lucka där emellan deras, som idag då, andra dagar är det bara att oduschad ta tekoppen med sig ner på låtsaskontoret och invänta att man är ensam kvar i det stora huset på kullen och därefter inte behöver bry sig om tidsluckor och i princip, som låtsasarbetande, kan stå där i duschen hela dan och filosofera. Eller i alla fall tills man börjar bli frusen därför att varmvattnet är slut.

Idag slank jag alltså in precis för sons duschning eller om det var frukost och fruns tandborstning. Ingen bankade desperat på dörren och jag kunde snart fylla tekopp med lämplig mängd vatten över tepåse. Tidningsläsande blev det inget. Den nya tiden kräver uppladdad läsplatta och är den inte det så blir det heller ingen läsning av tidning. Man kan såklart läsa den sedan då när man är på kontoret såklart men det är liksom inte samma sak. Men just det där med tidsluckorna gör ofta att man ändå inte hinner fördjupa sig så mycket i tidningsinnehållet. Man får vara effektiv istället och nöja sig med att läsa rubriker. Lite “facebookdjup” sådär, bli en del av enmeningssamhället.

Försöker få undan lite saker på låtsaskontoret. Gräver igenom högar och skickar in blanketter och skruvar och tejpar och donar och fixar så att låtsaskontor skall kunna bli riktigt kontor igen. Det gnisslar lite i både i låtsaskontor och låtsasarbetare men med lite smörjning här och där skall nog alla grejer som skall fungera också  fungera vad det lider. Företrädesvis till på måndag. Gamla gubbar blir ju inte yngre och inte heller coolare med åren men vad fan, just det är i alla fall inte ett hinder för mig. Kanske för andra. Men då är det dom som har problem. Inte jag gud bevars.

Försökte resonera lite med han/hon/det/gud här på morgonen när jag satt och såg ut över nattfrosten på ägorna. Solen hade nästan kommit upp över berget och det var sjusärdeles vackert. Så jag tänkte jag skulle framföra det och dela med mig av min oro inför att köra igång firma igen utan kontakter i egentligen mening och definitivt utan pengar. Det är dumt att starta företag i det läget. Det vet väl jag och jag tänkte att han/hon/det/gud kunde ge sin åsikt om saken eller i alla fall hålla med. Men hon/han/det/gud hade som vanligt inte tid med en o-cool gubbe i ett stort gult hus på en kulle i Los[o]s. Möjligen är det/hon/gud/han lite sur på o-coola gubbar för att dom svär för mycket eller för att han inte går i kyrkan. Kanske har gud/det/han/hon fått reda på att att jag gått ur till och med. Inte bidrar med mitt tionde längre. Ja, så mycket till konversation blir det alltså inte den här gången heller. Det är bara väggarna på låtsaskontoret som tar åt sig av mina ord. Bevarar dem i sina stockars fibrer att användas emot mig den dag de inte längre får vara del av ett stort gult hus på en kulle ute i djupaste skogen.

Men om nu inte ens han/hon/det/gud vill ha en diskussion med mig om sakernas tillstånd här på morgonen så är det väl bara att köra på som vanligt då. Ute är det strålande höstsol men bara 2.5 grader ner i gräset. En meter längre upp har det lyckats bli dryga fem grader. Solen värmer alltså lite ännu men får kämpa på med all kraft nu för att ta igen det den förlorat under natten. Här inne är det förträffligt varmt. Man får höja upp elementen lite när man sitter still. Annars fryser man snart. Men de borde såklart sänkas av sig själva när solen gassar på genom storfönstren så man slapp temperaturtopparna som uppstår. Finns mycket pengar att tjäna där. VSCP löser deet såklart galant men det kostar pengar att köpa styrbara ventiler så det får vänta, som det väntat i alla år.

Men nej. Nu har jag inte tid att sitta här och skriva en massa dynga som de flesta bara läser rubriken på och resten glömt efter tjugotre minuter. Jag har faktiskt låtsasjobb att göra.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.