Categories
Företagande

Oseriöst och skit

images (1)

Fick en förfrågan om att hålla nyföretagarutbildning för arbetsförmedlingen genom ett utbildningsföretag (Personalstrategerna) nu i veckan. Lät ju jättebra och det skulle vara flera tillfälle i länet och i angränsande län under det här året. Så jag bad dem skicka kontrakt. I kontraktet fanns en hänvisning till något som hette”kursdeltagarvecka” som definierades i en bilaga. Jag skulle få 700 + moms för en sådan så jag tänkte väl att det var som en timme då men arbetsförmedlingstillkrånglat. Bad om bilagan såklart eller i alla fall definitionen. Jag skriver inte på kontrakt utan att de är korrekta, har varit med för länge för det.

Efter mycket om och men fick jag så den till slut. Jag skulle ha en utbildning med fem personer i Bollnäs med start nu på Måndag. 700 * 5 = 3500 per vecka.  Brutto alltså. det skulle jag betala arbetsgivaravgift och skatt på innan jag fick ut något att handla whisky för.

Jag bad dem dra åt helvete efter att ha försäkrat mig om att de verkligen menade allvar, vilket de gjorde. Men det som skrämmer mig är att eftersom jag blev serverade det här så har säkert andra blivit de förut också, och tagit det. Kanske har de haft fler elever än i Bollnäs, en maxgrupp var tydligen femton personer, men vi pratar fortfarande om bara drygt tiotusen i veckan en summa som det är omöjligt för en egenföretagare att klara sig på. En som dessutom skall stå där och undervisa blivande företagare i hur man drar igång ett företag. Hur seriöst är det egentligen och vad säger det om en lärare som accepterar ett sådant avtal. Bara en som inte kan räkna, inte vet ett dugg och skatter och lagstiftning och antagligen inte har en endaste liten erfarenhet av företagande skulle ta ett sådant bud.

Oseriöst och skit helt enkelt!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.