Categories
Betraktelser & Berättelse

Domedagspredikan.

masai (1)

Måndag är det ju. Nordliga vindar. Ja det betyder ju i vindars fall att dom kommer från norr. Pratar man om t.ex trafik så är den sydlig eller nordlig beroende på vilken riktning bilarna rör sig åt. Meteorologer! Japp, dom går liksom inte klart fysikerutbildningen, hoppar av rent av innan halvtid och det märks sen liksom. Det där vetenskapliga blir de liksom aldrig några hejare på.  Som med “nordliga vindar” och tioårs klimatprognoser med +/-1 grads osäkerhet när man inte klarar det ens för nästa vecka, och till och med erkänner det. Ett skämt men bra att ha när dom gissar rätt eller rent av är nära. Eller också inte. Oftast blir vädret detsamma som idag och blir det något annat så blir det inte som idag men då är det definitivt en ökad chans för att det skall vara samma väder dan efter också. Sånt är väder. Det håller gärna i och hänger med.

Jag är ganska skeptiskt till alla scenarier som pekar på jordens undergång. det verkar finnas något i oss människor som gärna vill tänka åt hållet att det går åt helvete.  Förr var det präster och andra som stod där och basunerade ut det här. Nu är det media som gör det och som får utomordentlig hjälp av forskare som är alldeles till sig i trasorna över möjligheten att få medial exponering och i och med det ytterligare miljoner till sin forskning. Innan man lyssnar borde man också titta på varför folk säger saker eller inte säger saker. Det gäller liksom båda sidorna även om vi ofta bara får höra undergångssidan. Men hör man en forskare säga  att han/hon är säker på något, japp då vet man att är åt helvete. Saker kan “tyda på något”, “peka på något” osv precis som det gör. Men vad konsekvenserna blir kan vi bara gissa. Just för att vi som  ibland låtsas veta så mycket egentligen vet så förbannat lite.

Men om man nu vill att det skall gå åt helvete då? I alla fall vill tro att det gör det! Hur gör man då? Ja inte fan vet jag. Det är väl det gamla vanliga som gäller fast i ny klädsel. Starta en blogg. En poddradio. Kör lite tub-videos, ut och föreläsa om domedagen  och varna utav bara helvete. Funkar inte det så får man väl ta till gamla vanliga trick som att ställa sig i ett gathörn med en bunt flyers, bibeln (eller senaste klimatrapporten) och en sandwichskylt som tydligt ropar ut budskapet. Den 22 Oktober går jorden under, ja eller i alla fall 2030 om inte “de andra” gör något. För det är alltid “de där andra” som skall göra något.

Men egentligen finns det ju naturligtvis inget att skoja om när det gäller det här. Vi utövar en rovdrift på jorden. Japp, VI. sitter där med våra mobiler, datorer och TV och bilar och hela den där skiten man har i lådor och skåp så vi är medskyldig hela bunten till den där rovdriften. Men då blir det ju förbannat svårt alltihop.  “Dom där andra” måste ju göra sitt först. Eller hur? Dom är ju värre, fulare och har mycket, mycket mer i sina skåp och lådor. Inte fan är det vårt fel och ansvar de där fabrikerna som spyr ut alla de där växthusgaserna. Vi som är helt oskyldiga ända in i kabooooooooomen.

Handla på kamrat så slipper du tänka på skiten. Handla mer för varje klimatrapport som får dig att må skit och trösta dig hela vägen in i härligheten. Så tycker jag.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.