Categories
Swedish

Brummar runt

photo of man riding red motor scooter
Photo by Nathan Salt on Pexels.com

Bollnäs på fredag. Uppsala på lördag, Ljusdal på söndag. Nu har det åkts bil så det räcker ett tag. Iof är det Bollnäs på fredag också och Vingåker fredagen efter. Men åtminstone några dagar får bilen stå där den står i stallet. Möjligen endast luftad under några små turer på byn. Den får äta morötter och vila däremellan.

Ljudkortet blev alltså inhandlat. Det har blivit lite av en tradition här. Ett ljudkort till jul. Fast egentligen betyder väl inte ett ljudkort så mycket. Åtminstone utöver att vara en enhet som kan spela in och spela upp ljud. Allt det andra har man ju ändå. Livet förändras inte åt något håll alls bara för att man inhandlar ett ljudkort. Åtminstone inte mitt. Är inte sakernas man men har ändå saker så att det räcker.

Konstaterar att det ändå fortfarande är gott att leva. Man kan tycka det trotts bajset runt omkring sig. Människor som inte kan älska eller bara ser sig själva. Jag blir ledsen av alla de där asen men klarar av att leva mitt liv i alla fall. Jag har aldrig hävdat min egen “bästhet” eller min överhöghet över en endaste en. Jag är bara och vill göra det jag gör. Konstigt nog räcker just det för att en del skall bli provocerade och måste bajs åt mitt håll. Men skit i dom. Man måste gå vidare. Inte låta blyviktsmänniskorna dra ner en. Stannar man kvar i ledsamheten har dom vunnit. I min värld skall dom ALDRIG vinna. ALDRIG!

Programmering, musik och en novell då och då. Det räcker för mig. Processen. Det snackas ibland om att göra någon spelning i sommar. Ja och jag BLIR sugen. Tänk vad kul. En gång till. En sista gång… Men sedan kryper det där lugna över mig. Jag har det rätt gott som jag har det nu. Behöver jag verkligen mer? Troligen behövs inte mer alls. Snarare mindre. Den förlåtande glömskan och det. Sen borta som om man aldrig funnits.

Det kan vara samma sak med att spelas på radion också. Man kan tro att man skulle bli upplyft av det där. Blir sedd. Men troligen inte. Allt är samma efteråt. Som det alltid brukar vara. Så varför anstränga sig. När allt är roligt och bra som det är.

Förnöjsamhet.