Categories
Betraktelser & Berättelse

Äntligen

Äntligen blir det lite studio.  En helkväll faktiskt. Nästan en låt. Och inget handlar om annat än att ha roligt. Tänka sig. Det var annat förr. På Sjuttiotalet. När det handlade om ära och berömmelse. Jag är glad att jag nått ända hit. Nu som gubbe. Visare, klokare, åtminstone i det. Tror jag

Ljusdal idag. Sjukvårdsåterbesök. Men men har glömt bort mig. Finns ingen där som vill veta av mig. Men kanske inte helt förvånande för en person som till och med dörrarna till varuhusen tvekar att öppna för. Det senare är faktiskt sant. Har hänt mer än en gång. Det förra är tyvärr alltså också sant. Vården. Suck. Liksom. Om man slapp. Men pillerburkarna och besöken bara tilltar.

Det enda som saknas i studion är ett glas whisky. Det kan inte hjälpas men det är bensin till musiken. Inte mer än ett glas dock. Jo kanske två. Men det där får väl vänta till framåt jul. Då kan jag unna mig. Fast ur fas har de två blivit. Studio och whisky. Oftast är det för kallt i studion på vintern och alltså inte helt kul att sitta där. Följaktligen inmundigas whisky uppe i värmen. Utan studio. Men kanske borde tränga ihop mig mer i år. I alla fall om kaminen nu äntligen verkar komma på plats här nere.

Det känns som jag skulle kunna dra vidare när jag ändå tar mig till centralorten. De flesta verkar resa iväg någonstans under sommaren. Är det inte Gotland så är det något Europeiskt land. Här verkar det inte ens bli Nordanstig i år. Fjolårets “semesterresa”. Därav suget efter att dra vidare. Bara sticka. Smita. Men gör såklart inte det. Fast jag borde. Egentligen. Kanske. Liksom.

Men bara dagar kvar nu tills man kan dyka ner i glömskan och koden igen. Börjar längta dit. Fråga mig inte varför. Du kommer aldrig förstå om jag förklarar i alla fall.

Categories
Swedish

Initiativ från Tomas Andersson Wij: Konsert i Färila på söndag – P4 Gävleborg

Nu på söndag hålls en konsert i Färila Hembygdsgård med Tomas Andersson Wij och Engmans kapell. Konserten kommer vara öppen för alla.

Source: Initiativ från Tomas Andersson Wij: Konsert i Färila på söndag – P4 Gävleborg

Categories
Böcker

Senast lästa bok

Fågelburen av Lisa Jewell

Dom bästa böckerna (och filmerna) är alltid de som bara handlar om livet. Livet självt är dramatiskt nog. Man kan ta sig in i varje familj, lyssna en stund, och förstå det.

Det här är en bok om en vanlig familj. Om livet. Härlig. Jag vill bara fortsätta och läsa när den tar slut. Lyfts.

LÄS!

Alla andra böcker jag läst finns här.