Categories
Swedish

I mitt land…

Categories
Swedish

Jodå

Labb

Jodå, det har snurrat hela natten. Man sätter på kaffe. För att fira. Ja alla som läser den hör bloggen vet hur det smakar. Men vem har sagt att det skall smaka gott det där festliga. Man får tänka “munk” och “gissel” och hälla i sig.

Allt tyder alltså på en release idag också. Jodå, liksom.

Men den som ropar hej innan hen är över bäcken kan det gå illa för. Avvaktar lite alltså. Vis av erfarenhet. Glad får man aldrig vara allt för länge.

Helvete vad kaffet smakar skit!!!

Man tänker “polisstation”.

Inte för att jag någonsin smakat kaffet på en sådan. Men man tänker så ändå.

Sover förresten till åtta fast jag tror att jag satt klockan på sju som vanligt. “Semester” förslöar och hänger sig kvar. Vi borde avskaffa och jobba på. Tycker jag. Åkes parti. Hummanistiska socialister. Japp “hummande”. Som i “hmmm….kanske det…”

Fast eftertänksamhet är ute. Helt ute.

Tänk helst inte alls. Då kommer du i tidningen som förebild. Ja, eller hamnar i en bok. En att läsa när man dricker just kaffe. Kaffebordsbok. Påkostat.

Men inget tänkande. Det nya mindfullness. Fast sådant där har vi väl hållit på med länge i västvärlden. Blunda och häll ut i slasken. Giftet. Smörjan. Havet är stort. Syns inte finns inte. Ja och ännu mindre så om man inte tänker.

Så så blir det.

Inte många tankar tänks.

Till vardags.

Fast alla tror dom är smartare än en femteklassare. Jodå. Det som dessutom är den favoritunderhållning som gillas och sänds på bästa sändningstid. Det är därifrån vetskapen kommer.

Låter man folk bestämma blir det “melodifestival” av allt. Så det är väl tur att det inte är val oftare än vad det är. Jodå, jag undantar inte mig själv från “folk”. Jag står inte över eller under. Möjligen aningen på sidan.

Men “melodifestival” är i alla fall trallvänligt. Skräms inte och kommer inte med en massa nytt. Är nationens stolthet dessutom.

Allt är följaktligen som vanligt här. Gubben gnäller. Men gubbar SKALL gnälla. Det vet alla. Så det är som det skall. Fast bättre förr… Inte i mitt liv i alla fall. Här har saker bara blivit bättre för varje år som gått. Jag längtar framåt.  Har ni tänkt på att det är svårt att styra en skuta framåt om man hela tiden tittar bakåt. Något som mer än ett “byastyre” borde fundera över.

Fast nu orkar jag inte gnälla mer.