Categories
Betraktelser & Berättelse

En bra dag

En sådan där bra dag. När tjugo sekunder drygt blir till under 2 ms. Det kan väl kallas god optimering. Eller kanske kallas det bara en bugg. Det beror på humör. Ja och självförtroende. Men jag tänker inte trötta er med detaljer. Det blev bra. Ni får nöja er med det kära läsare. Ja eller skitstövlar. Välj själv.

Strumporna är på. Så är det nu bara. Helst skulle jag såklart vilja vara utan. Men fryslorten där inom mig säger “JA på med dom nu på direkten” och jag lyssnar alltid på fryslorten. Eftersom hon/han såklart alltid har rätt.

Något badande blev det hur som helst inte idag. Lika bra det. Såklart. Igen.

Jo, kortmeningarna lever. Ursäkta för det. Kan inte hjälpa att jag älskar dem alla.

Men trotts den “braiga” dagen är jag trött som ett cykelställ idag. Det kan inte hjälpas. Så är det bara. Tror inte ens det beror på ålder den här gången. Det ÄR bara.  Det är så med en hel del saker. De ÄR bara. Ibland tills de BLIR något. Men oftast når de inte ens dit. ÄR hela sin sak-levnad.

Men låtsasarbetsdagar tar inte slut sådär vid femtiden som riktiga arbetsdagar gör. Man blir liksom aldrig ens låtsasklar. Möjligen kan man inbilla sig något däråt. Men aldrig någonsin inträffar det egentligen. Så det är väl lika bra att jag fortsätter låtsas. Liksom. Hej och tjing så länge.

Categories
Swedish

Courage

Categories
Betraktelser & Berättelse Swedish

Tick-tak-tick-tak

Jag sitter och lyssnar på klockans tickande efter frukosten idag. Tick-tak-tick-tak… Förutom tickandet från klockan hörs inte ett ljud här på kullen. När jag sitter sådär så tänker jag alltid på filmen Utvandrarnas slutscen. Karl-Oskar ensam i det nya landet. Vinter. Han bär med möda in ved. Livet är snart slut. Vägen tillbaks finns inte längre.

Fast jag tycker om det där. Sitta där och bara sitta.  I alla fall en stund. Tills hjärnan far iväg och börjar arbeta. Vill analysera världen omkring sig. Det leder aldrig till något gott. Engagemang i bihotell kommer före engagemang i giftfritt jordbruk. Olyckans offer sorteras efter den som har huvudvärk först och en som har hjärtstopp sist. Mantrat är “Den som skriker högst får hjälp” eller “Den som är mest förfördelad måste hjälpas först” eller något åt det hållet. Ingen framkomlig väg om man inte vill bli förbannad, alltså jag går och duschar istället. Då blir man i alla fall ren. Tyvärr går det också att fundera i duschen.

Nu sitter jag här nere. Kaffekoppan står här bredvid mig på bordet. Livet pågår. Jag tänker låta det göra det så länge det vill.

Höst innebär ofta starten för nya projekt. Full fart framåt och allt det där. Kanske inte här då. Samma sak som vanligt tuggas på och dessutom, “full fart” och plus sextio hänger liksom inte ihop. Fast ändå finns det där hoppet om att åstadkomma något inför ett nytt projektår, som om man inte gjorde det bara genom att lösa de dagliga problemen och jobba på då. Men man vill ju mer. Att bara gå framåt räcker inte. Men gå måste man ju ändå. Framåt är en ganska OK riktning ändå. Man måste inse det också. Vad är värdet med pengar, priser och berömmelse? Nåja… Ganska värdefullt… men tänk inte på det nu. Liksom. 😉

En slurp kaffe halkar ner för strupen. Innan slurken far ner där smakar det skit i munnen. Att man överhuvudtaget orkar hålla på och brygga, hälla och dricka. En whisky där på morgonen vore i alla fall mer välsmakande. Säkert mer uppiggande också. I alla fall ett tag och om den följdes av fler slurkar. Men det blir väl inte förrän framåt jul det. Åtminstone var det då, senast,  en munfull av den där bärnstensfärgade vätskan hamnade i munnen till hjärnans belöningscenters obeskrivliga glädje. Det kommer bättre dagar. Eller också gör det inte det. Det går ändå.

På Spotify har jag 34 månatliga lyssnare just nu. Hmmmmm… inte mycket men symptomatiskt för mitt liv och ändå fler än jag antagligen förtjänar. Lyssningsorterna ser ut såhär

Vilket såklart förvånar.  Vilka är det där? Hur hittade de min musik. Varför lyssnar de inte på riktig (och bra) musik som andra? Man undrar. Liksom. Fast tackar för att just de där människorna ändå finns. De som lyfter. Och lyssnar dom skulle kanske fler lyssnade om de visste att de här låtarna fanns. Eller är det ett felslut. Antagligen. Falska förhoppningar är jag mästare på. Just i det här fallet spelar det nu ingen roll. Det är hur kul som helst ändå.

Blått sinne idag Det bådar gott. När jag dyker ner i koden hjälper det där. Stänger ute. Gör mig svagare men stark just därför. Nope, ensam är inte stark.  Men ensam måste försöka ändå. Liksom.