Categories
Swedish

Inbäddad Windows

Jag vet inte om ni som jag är ganska trötta på att starta om Windows stup i kvarten. Ja jag vet att somliga säger att dom aldrig behöver göra det men i min värld är det i alla fall så. Och visst på en persondator är det väl OK. Den startas ju ofta om en gång om dagen i alla fall så det är inget större problem. För inbäddade burkar är saken en annan dock. Dom får inte hänga sig. Och gör dom det så skall dom själva ta sig till ett stabilt tillstånd vilket ibland kan innebära en kallstart.

I Fredags skulle jag tanka på Statoil. Kortet kunde inte läsas. Det visade sig snart att det var samma sak för alla kunder. Personalen återstartade systemet och snart fungerade allt igen. Efter att ha fått bensin i bilen så åkte jag till Plantagen. Väl framme i kassan var det samma sak. Systemet måste återstartas.

Gissa vad som var gemensamt för de bÃ¥da systemen. JodÃ¥ Windows…

2 replies on “Inbäddad Windows”

Hehehe och varför blir man inte förvÃ¥nad 🙂
Vardagen och livet skulle vara så mycket enklare om fler företag och system bygde på ett stabilare system så som Unix/Linux.
En av de många anledningarna varför man själv undviker Windows i den mån man kan.

Kan väl erkänna att man sitter med Dualboot på datorerna med Linux och Windows.
Men oftast så bootar jag alltid mitt system med Slackware.
Anledning till att Windows finns där är mer p.g.a att Chefen inte tillåter mig att ta bort Windows helt =)

Ungefär samma situation här. Skulle jobbat enbat på Linux ända sedan slutet av 90-talet om inte kunder velat ha Windows. Därför har det altid blivit en Windows burk + en Linux burk sida vis isda här på skrivbordet.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.