Categories
English Swedish

Kärt Återseende

Hittade en bild på den första produkt jag var med om att ta fram. Jackie-1200. Ett 75/1200 modem som vi gjorde för Telia. 1984/1985 tror jag det var. Mats Blomberg konstruerade mästerligt. Modemet var speciellt i sin litenhet och att det hämtade strömmen från telenätet. För att klara detta tillverkade vi en egen krets. En rolig tid.

Edit 191113: För ett tag sedan fick jag faktiskt ett ex. skickat till mig. Helt komplett med låda och allt. Roligt. Står på hedersplats här nu.

jackie1200_1

4 replies on “Kärt Återseende”

Instämmer! Det var mycket spännande. Jag jobbade på Televerket och var den som initialt utvärderade den nya utrustningen som inte ens behövde extern spänning. Den kom första gången i en försluten låda som inte avslöjade något. Vad jag inte visste då var att du låg bakom utvecklingen Åke!!

Jag har också ett (fullt fungerande då det senast testades) Jackie1200-modem. Något av det vackraste man kan ansluta till ett telefonjack — enligt min åsikt. 😉 Hittade det i gömmorna vid min senaste flytt…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d