Categories
Swedish

Bror-Eric – en konstnär är död

980

Första gången jag träffade Bror-Eric var när vi hamnade bredvid varandra på en mässa i Söderhamn. Jag visste inte vem det var då men när Lasse Berghagen kom på besök också och dom båda började skoja med oss där vid montern så både rodnade jag in i hjärnbarken och upplyftes av hans enorma varma vänlighet. Senare när jag lärde känna hans verk och honom mer så gjorde han framsidan till vår katalog, ett självklart val för en Hälsing. Vi brukade också senare mötas på mässorna där vi båda krängde våra grejer.

Hälsingland kommer inte vara detsamma utan Bror-Eric och vi är många som kommer att sakna honom här i landskapet. Vila inte i frid Bror-Eric, sätt lite fart på eftervärlden också med ditt skratt och din humor och dina bilder och dra några av dina värsta skämt för de mest stelbenta där uppe. Jag ser redan hur deras munnar snörps ihop som om de ätit de suraste citroner och hur du njuter av just du lyckats åstadkomma det. Du är redan saknad här nere i jämmerdalen.

http://helahalsingland.se/hudiksvall/bjuraker/1.6223449-bror-eric-har-avlidit

One reply on “Bror-Eric – en konstnär är död”

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.