Categories
Open Source Development

Öppen källkod är hårt hållen – IDG.se

Öppen källkod är hårt hållen – IDG.se.

Japp tittar man på tre stora kommersiella succéer så är säkert den där slutsatsen riktig men det lär finnas flera hundra miljoner fler open source program där ute där modellen fungerar helt annorlunda.

Att det finns någon som kontrollerar saker är väl inte så konstigt heller. Någon har visionen och bestämmer åt vilket håll man skall gå. Patchar som kommer in som inte går i den riktningen passar såklart inte in i just den distributionen. Då har man friheten att forka och göra något annat om man vill det. Att detta skulle betyda att man inte samarbeta är en oerhört felaktig och sorglig slutsats.

Jag är säker att avhandlingen har dessa aspekter med men artikelförfattarens förenklingar blir rent sorgliga.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: