Categories
Betraktelser & Berättelse

Letar jobb till mitt snart igen aktiva företag. #jobb #iot #m2m

IMG_20130703_082710

Jag öppnar dörren. Sommar, fågelsång och blomdoft slår emot mig och jag har bestämt mig. Jag kör igång företaget efter sommaren. Trotts möjlighet till en 66% subventionering under två år är det ingen som vill anställa en synnerligen o-cool gubbe från Lo[o]s. Jag borde lärt mig mitt värde under det här året. Vi ligger inte högt i kurs vi gamlingar. Men jag vet vad jag kan. Dom får säga och tycka vad dom vill. Det förändrar ingenting inom mig. Men +400 jobbansökningar med vanligtvis eterföljande tystnad, men ibland faktiskt ett “nej” och Spotify’s erbjudande om att bli rockstjärna hos dom (få jobb menar dom då) och ta nästa gig hos dom (jodå det är fortfarande programmering vi pratar om) kan man bara vifta bort och i Spotify’s fall fnissa generat å deras vägnar åt.. Jag har verkligen inte varit kräsen. Sökt allt från städare till chef. Förresten är det nog tvärt om är när man tänker efter – chef till städare, eller chef + städare.

Att köra igång det vilade företaget utan kapital är vansinne. Men vad finns det för val nu? Gå overksam ett år till! Sitta fastkedjad i overksamhet och låtsasjobb. Då kan man lika gärna dö på en gång. Det fungerar inte. Jag är inte sån. Dessutom finns vi bara en gång i trygghetssystemen vi företagare. Vilande företag får man bara ha en gång i livet (vilket iof är en förbättring mot förr när vi inte var med alls) sen får man klara sig själv bäst man vill. Det finns något ödesmättat i det.

Så grodan skall skutta igen. Halt och lytt och lite ofärdig är hon allt. Behöver du eller ditt företag något gjort under hösten så hör av dig. Allt är av intresse, men programmera är vad jag kan. Fastpris möjligt. Kontaktinformation finns på http://www.gordansparadis.com men jag finns ju också här. Men som sagt fortfarande är Grodans Paradis AB vilande till Augusti eller så.

Dela eller RT’a gärna den här.

ps …och jag gillar fortfarande “dom” för det mer pompösa “de/dem”… och nej jag fick inget gig-erbjudande på Spotify heller till slut men andra sidan ingen nej heller… ds

2 replies on “Letar jobb till mitt snart igen aktiva företag. #jobb #iot #m2m”

Jag håller på och försöker jaga fram lite kapital för minst ett år av VSCP-jobb åt dig. Går dock lite trögt då alla är på semester… 🙁
Men skam den som ger sig!

Du skall ha tack som försöker broder. 🙂

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.