Categories
Betraktelser & Berättelse

Man kan tro vad man vill

images
Frugan njuter av välförtjänt semester. Själv låtsasjobbar jag som vanligt. Nej jag sitter inte och väntar på den/det/dom där som kommer och upptäcker VSCP eller varför inte gubbens talanger. O-coola gubbar i Los har för länge sedan gett upp sådant. Framåt får man ta sig själv. Bakåt också för den delen. Så jag försöker använda dagarna till att lära mig lite nytt här på låtsaskontoret. Tanken är att jag på så sätt skall vara redo för en höst som närmare sig oroväckande och skrämmande fort. Men först sommar. Den har ju nyss börjat på riktigt.

Jodå jag lyssnar på lite musik också även om jag inte hinner göra egen just nu. Längtar mycket efter live dito. Men live nöjer jag mig för tillfället med skickligt framförd fågelsång som på något konstigt sätt letar sig in genom sommaröppna fönster med både styrka och klang som vore jag ute. Fågelsång som liksom går rakt in i mellangärdet på mig för att den är så skön att man inte kan tro det är sant. För katterna är det mat. För mig de skönaste varelser som finns. Ändå älskar vi – kattera och den o-coole gubben – varann. Det går om man anstränger sig eller bara tittar på det man gillar hos varandra. Antar att en och annan i mellanöstern kunde titta på världen på det viset också. Men jag är den siste att försöka lära någon annan något. Jag försöker bara leva mitt eget liv så gott det går.

Dom säger sol imorgon. Väderfolket. Man kan inte lita på dom ens när det gäller morgondagen. Jag tror det berodde på att dom slutade i tvåan när vi läste fysik tillsammans. Men skall tro utan frågor när dom ställer prognoser femtio år fram i tiden. Men vi vet mindre än vi tror. Man kan göra saker på ett bättre sätt, för att det är rätt och för att det är bra, inte bara för att det skapar en kris. Allt blir egentligen bättre men domedagsfolket säger alltid att allt blir värre. Men dom har fel och dom har alltid haft fel. Men det regnar, översvämmas, eroderar, torkar och är eländigt som det alltid har gjort. Men sol imorgon gärna. Då kan jag ha öppna fönster och lyssna på fågelsången och vindens prasslande av trädkronors löv där ute. Dessutom lär jag höra eventuella tornados innan istället för efter deras framfart.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.