Categories
Betraktelser & Berättelse

Hämtar tidningen som varje morgon

2013-04-18 07-53-32
Det är verkligen fullt tryck där ute när jag går till postlådan för att hämta Svenskan. Den med den “nya luftiga designen”. Tänk dig en fullsatt krog var som helst i världen full med självuppfyllda kåta hanar och likaledes längtande honor. Mitt allt detta en äldre lite sur man som skriker “Håll käft”, “Håll käft”, “Håll käft” i en evig ramsa utan slut. Det är just så det låter.

Här ute hos o-coola gubbar i Los, långt från krogarna och det urbana är det naturligtvis vårrusiga fåglar som låter – och så den skällande hunden då mitt i alltihop såklart. Så många är de nu att man nästan inte kan urskilja de enskilda. Jodå en och annan hör man. Den som sjunger högre och vackrare än alla andra. Eller kanske är det tvärt om. Man hör den skränigaste mest missljudande av dem. Honorna dom håller tyst. Så är det i fågelvärlden. Där får vi män äntligen komma till tals och prata till punkt och säga vad vi känner. Så många män som borde vara avundsjuka på fåglarna. Själv pratar jag för mycket. Oftast utan att tänka först. Var nog en björktrast i förra livet. Dom har den förmågan dom med.

Man kan naturligtvis inte låta bli att sparka bort lite snö från en snöhög på vägen tillbaks. Hjälpa våren lite. Men det sägs att det skall komma en skvätt regn idag. Gör det det så går det fort. Men det gör det ju i alla fall såklart. Man riktigt ser hur barmarken breder ut sig för varje timme. Man vågar nog tro att vi kommer hinna ikapp i år igen. För det är lustigt. Varje år gör vi ju det. Ibland krävs det ända till midsommar innan våra trakter är i fas med södra Sverige. Ibland går det snabbare. Men vi hinner ikapp.

Nu skall jag gå upp och äta lite frukost och läsa Svenskan med den “nya luftiga designen”. Borgartidningen. Men också den tidning där jag hittar dom bästa och mest genomlysande artiklarna. Har provat DN men gillar den inte lika bra. Förvånar mig egentligen att man hittar så mycket kritik av marknaden och marknadskrafterna just i den här tidningen. Inte vänstergnälligt utan sakligt. Argumenterande. Nergörande. Men å andra sidan, läser man ledare och dödsannonserna ser man såklart att det inte direkt är vänsterfolk som är mina medläsare. Fast det skiter jag i.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.