Categories
Betraktelser & Berättelse

Bråte

scrap metal part of vehicles
Photo by Pamela Marie on Pexels.com

Grejer lite på förmiddagen. Äter lunch. Sover middag. Inte är väl det så dumt kan man tänka sig. Ingen “älighet” i sikte. Konstigt efter flera lediga dagar.

Nu grejer jag lite nere i källaren. En fläkt skall fixas. Roligt att i lugn och ro få fixa med något som inte är trasigt. När det är trasigt så ligger alltid den där pressen över en att få till det trasiga så fort som möjligt. Alltid har man också en massa annat som ligger över sig också. Nu är det bara jag och fläkten. Blir jag trött kan jag när som helst avbryta arbetet och gå upp och ta mig en tupplur. Gott liv. Enkelt liv. Man kan troligen vänja sig vid det här.

Lika dålig nu som förr på att kasta. Men källaren är full av bråte. “Bra att ha” saker. Fast hittar fyra gamla gräsklipparhjul på en hylla och kastar faktiskt dom. Någon måtta får det ändå vara. Fast mycket mer borde gå den vägen. MYCKET mer. Fast kastar man går det alltid bara veckor innan man behöver just den grejen eller en grej från det man kastat. Skall man kunna laga grejer så krävs också att man har en massa grejer så att man har reservdelar. De som kastar (när det är trasigt) och köper nytt förstår aldrig det där såklart.

Kamrat Ljungström har blivit intervjuad av lokalradion. Måste nog sätta mig och leta upp intervjun och höra om han skötte sig. Men väl värt. Kämpar på med sin musik. Värd att nå ut med den.

Själv har jag sett att det är regnvarning imorgon och på fredag. Om fläkten blir klar kan det möjligen bli några timmar i studion. Varför inte liksom? Det är ju där jag mår allra bäst.

Just därför är det bäst att jag tar tag i fläktreparationerna igen…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.