Categories
Betraktelser & Berättelse

Äntligen fredag

yellow and black m letter
Photo by Thirdman on Pexels.com

Jag har fått för mig att det är fredag idag. Faktiskt. Är nästan säker på den saken. Även om alla bevis pekar på motsatsen. Som fredag känns det ändå.

Möjligen är det där ett försök att slippa dagens slitsamma uppgift städning. Städar gör man nämligen på torsdagar här i huset. Om det nu är fredag idag så behövs alltså ingen städning. Man gjorde ju den igår. Men det håller ändå inte det där. Så jag städar. Möjligen en dubbelstädning alltså.

Förhoppningen här och nu är alltså att det infaller en fredag imorgon. Då kan man nämligen vara ganska säker på att det verkligen är torsdag idag och att jag tolkat alla tecken rätt. Fast i alla känns denna dag ändå som en fredag. Och inget fel på fredagar. Så varför inte. Liksom.

Fast att börja koda först vid halv tre suger lite såklart. Inte mycket tid kvar denna fredag/torsdag. Men som vanligt gör jag det tråkiga före det roliga. Alltid och utan undantag så. Självplågare nämligen. Eller kanske mer en som plågas av att ha tunga sådana där att-göra stenar att bära omkring på. Eller ännu troligare. Har redan för många sådana stenar som han bär på så det inte får plats fler prokrastineringar (läs stenar).

Skit samma. Nu sitter jag här i alla fall. Behöver musik. Musik på hög volym. Inget problem. Det är det nämligen synnerligen sällan. En av fördelarna med att bo själv på en kulle således. Mustasch blir det troligen. Finns alltid energi att hämta där. Dom är som en elbilsladdare inställd på snabbladdning.

2 replies on “Äntligen fredag”

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.