Categories
Betraktelser & Berättelse

M som i måndag

Slänger iväg lite beställningar på morgonen. Plus. Ett brev till Tyskland. Japp, här skickas fortfarande sådana. Ibland. Inte ofta. Men är man nere vid affären kan man lika gärna handla. Kaffe till extrapris. 35 spänn paketet tycker man är billigt numera. Anpassning. Köper två fast vi redan har fem hemma i hyllan redan. Man är pensionär. Kaffepriser och stenkoll. Det kan bli sämre tider. Havregryn måste man ju också ha. Frityrolja och havregryn har varit mat åt småfåglarna den här vintern. Det verkar som att alla har överlevt dieten. Domherrarna ratar dock det hela. Men ekorre och de andra fåglarna har stoppat i sig. Verkar ha överlevt. Kanske återkommer solrosfrön på menyn nästa vinter. Man vet aldrig. Lyxmat likt oxfile numera.

Utvilad och sugen. Fast lite moms och lite annat alltså denna morgon. Men nu tror jag det börjar närma sig. Man måste koda oxå. Helst löda lite dessutom. Lödrök mmmmm..

Hemskt mycket vår där ute. Det är bara lite snö som skall smälta bort nu. Den där sista hårdpackade halvmetern som behöver nederbörd för att luckras upp och försvinna. Men åt rätt håll går det. Man flinar och hurrar och längtar efter en korv med bröd den sista april. Det är nämligen sen gammalt. Tradition. Fast Fantan går bort i år. Den som egentligen hör till. Den har vandaler mixtrat sönder med sötningsmedel. Sånt som hör hemma i lavemangsammanhang. Men gott med värme på ingång. Mer än hopp. Realisering.

Studiogrejerna står där och puttrar på viloström. Måste ju sätta mig nu snart. Kan inte ens skylla på kyla längre. Behöver det där för själens välbefinnande. Borde åtminstone plocka upp gitarren en Arne Tamersk kvart om dagen, den befinner sig ändå bara på en armlängds avstånd. Inga ursäkter finnes väl för att inte göra det. Vi får se hur det blir med det.

Uppe finns kilovis med godis. Det gäller att ha karaktär… Återstår gör att se hur det går…

Music maestro!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.