Categories
Betraktelser & Berättelse

Vandra på, kamrater

Closeup on mandarin orange peeled

Te. Brygger eller kokar? Det beror på ens klasstillhörighet vad man säger. Kokar gör jag väl här egentligen. Men hemfaller åt att brygga ibland. Hemma skulle det ordet aldrig kommit över någons mun. Men medans det kokar upp hinner man sätta på en tvättmaskin, mata Hulken, tända ljus, logga in.

Det är måndag. Jag har iof jobbat en halvdag redan. Men måndagar är ändå måndagar även här. Oj vad jag skall hinna saker den här veckan…

Fasat kul det där med användandet av ord och vad de säger om en. Kvällsmat hette maten man åt på kvällen hemma i Edsbyn. Numera middag. Middag var sådant finare folk ägnade sig åt då och där på den tiden. Nu har ordet sipprat ner till fattiglagren. Blivit allmänvara.

Betalar räkningar gör jag det första jag gör. Schooooop iväg med en massa pengar. Men lika skönt varje gång. Att kunna betala. Allt. Och även om det här året ser ut att bli kärvt på många sätt så finns det lite marginaler kvar ändå. Ändå har jag upptäckt att vi K och jag tillsammans tjänar mindre pengar än en juniorsnubbe inom embedded tjänar numera. Men nöjd alltså. Kan faktiskt inte begära mer. Eller kan och kan. Men allt som kommer utöver det vi plockar in idag är excesser. Rikedom kan också räknas i skuldfrihet. Så många räknar rikedom i pengar dom inte har idag. Skuldfri är man här och nu eller inte.

Lite manualjobb skall inleda dagen här. Sen skall jag fortsätta med kod för uppdateringar av noder som inte har wifi utan bara kommunicerar med rena 802.11 framear. Vet inte om det går men det borde gå. Det är som vanligt när man vandrar efter nya vägar. Kommer man inte framåt får man backa och leta en annan väg framåt. Det är inte mer med det. Och förresten går det oftast men blir kanske inte bra av andras anledningar.

Ja och så glömmer jag bort att jag håller på att skriva det här inlägget. Det är sådant där som händer pensionärer…

Nu är i alla fall är apelsinen också uppäten. Den första tvättmaskien tömd. Veckan har kommit igång. Allt är gott och väl. Varmt ute idag. Snön rasar från taken så att gammal skola på kulle skakar till och hoppar. Som det skall vara. Man får hålla sig undan från taken bara.

Nu skall jag vandra på efter den väg jag valt. Mest därför att jag inte kan annat. Men gott så. Ha en god vandring ni andra också, önskar härmed ocool gubbe i stort gult hus på (sin) kulle.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.