Categories
Betraktelser & Berättelse

Kiss

selective focus of frozen tree twigs
Photo by Dan Hamill on Pexels.com

Tretton minus på kullen. Minus arton nere i byn. Ändå är det långt till den absoluta nollpunkten. Men vatten fryser redan här. Annat också. Å andra sidan har guld och aluminium varit fruset på länge. Olika är det.

Min kamrat popstjärnan Ljungström har kommit på ett bra knep när han inte orkar prata med mig på telefon längre. Då ringer hans jobbmobil nämligen. Han måste svara. “Hejdå“. Sådär abrupt liksom. Men det är såklart han som ringt upp. Han borde veta hur det blir redan före uppringning. Nästa gång han ringer skall jag tala om för honom att det går bra att bara lägga på utan ursäkt. Eller säga “hej då” och lägga på om han har en vänlig dag. Men han vet att jag hatar telefoner och telefonsamtal. Vill plåga mig. Med uppringningen lyckas han såklart med sitt uppsåt att ta mig ut ur koncentrationen. Vad skall man annars med vänner till liksom.

Fast idag pratade jag med brorsan i en halvtimme före så jag hade redan lämnat koden och tankar kring den. Så tji fick han Hudiksvallsgubben.

Hulken hoppar alltså i källaren. Eldavbrott två nätter i rad. Två i natt. Fyra igår. Hoppas på att få sova hela natten i natt. Men glad åt teknikens under och ett larm i telefon. Duschvatten varje morgon. Och för mig spelar ju det där inte så stor roll. Pensionär vettu.

Kodar om ganska mycket kod som andra fixat till. Egentligen inget fle på det som finns där men krypteringen är helt uppfuckad. Så det är ett stort bett i ett jävligt surt äpple att koda om. Men passar på att KISS’a till det lite på samma gång. Få det som jag vill ha det. Keep It Simple Stupid alltså. Kiss kommer visst till Dalhalla förresten. Orealterat såklart. Jag har aldrig egentligen gillat Kiss. Men får nog rulla igång lite Kiss på Spotify just för den skull. Variation sökes.

Hittar detta. Kanske gillar lite ändå…

Förresten tänk om man vetat att 2023 skulle Kiss komma till Rättvik då där under 70-talet. Absurt då. Inte nu. Allt förändras.

Är man kissnödig kan man kiss(a) på sig. Men också det är orelaterat.

Lyckligt lottad är man hur som helst som får sitta här på kontoret och misslyckas med det mesta i lugn och ro. Misslyckas man tillräckligt länge kan det till och med bli kallat “grit” till slut och bli till något bra. Men bäst att inte sätta upp sådant som mål för att inte misslyckas med att nå dem också.

Koda på helt enkelt.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.