Categories
Swedish

A day at the races

person horseback riding outdoors
Photo by Jean van der Meulen on Pexels.com

Så har en dag gått fast den inte ens är klar, färdig och avskriven. Det blev annat idag. Skitgöra men måste-göra. Som det är. Hoppet står alltså till morgondagen. Storverken får vänta tills dess.

Arne, vandraren går förbi. Vi har vinterhatandet gemensamt men vi faller båda till föga för det vackra. Så vi jublar gemensamt en stund över det vintervackra innan han vandrar vidare. Känner du inte Arne så ger väl filmen Tuppen en ganska bra bild av honom – även om han nu inte fick huvudrollen i just den filmen.

Imorgon sophämtning. Ännu en dag alltså då det händer spännande saker. Man måste dra tillbaks den bruna tunnan. Jodå. Det är ett omväxlande och spännande liv här på kullen.

Skattemyndigheten skriver och meddelar att dom inte vill ha någon skatt av den ärovördiga Grodan i år heller. Naturligtvis hade jag gärna betalat lite skatt för att bygga på det gemensamma. En självklarhet. Allrahelst när det inneburit att den där Grodan ifråga då hade tjänat pengar. Pengar som den gröne kanske delat med sig av med mig. Men zip och noll och ingenting i år heller alltså. Någon slags livshistoria det där också. Åtminstone på sistone.

Fast en order ramlade in idag också. Var och en av dem är ett litet steg framåt för en som inte vill gå för fort eller med för stora steg, som är rätt nöjd med lite då och då.

Tror jag.

Jag har besett Färila idag med. Dock utan Pizza. Men fick en kexchoklad för mina vackra örons skull. Jo, fick såklart betala för den. Som alla andra får. Det där med öronen hittade jag bara på. vackra är dom inte…

Tittar länge på en film där det enda som hände var Medelhavsvågor som slog mot land. Det var inte ens några stora vågor. Men jag tror att jag skulle kunna sitta på den där stranden och studera dom och inte göra något annat eller det minsta lilla pillevitt under en månad utan några problem. Frågan är då varför jag inte ger mig hän och gör det. Den friheten innehas faktiskt. När man inser det så hisnar sinnet lite. Ja rent av mycket. ShhhhhiiiiishLiksom.

Bloggen fortsätter med höga besöksantal. Har ingen aning om varför. Det är ju ändå bara sandkonst. Kanske till och med ännu ett misslyckande. I alla fall om man jämför med Blondinbellas blogg. Om hon nu har någon. I så fall jämför med den hon hade förr. Eller välj valfri influensers medium. Jag tittar på. Det blir som det blir. Har inget behov av att vara etta.

Synd att man inte fick något av tävlingsmänniska i sig. Då hade man i alla fall velat vinna och lyckas. Nu blev det som det blev. Man åker med. Utför.

Strax före nio ikväll hände något som synes. Jag tror det är tomtarna.

Nu skall jag vänta in en tvättmaskins terminerande pipande. Sen skall jag lägga mig och sova den tröttes sömn. A day at the races. Det tröttar ut. Tamefan!

Hacke hackstpett serru!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.