Categories
Swedish

Advent – första, andra, tredje

Såja. Adventspaket levererad till Uppsala. Ja och till Ljusdal också. Söner. Version ett och version två finns i varsin metropol. Längst bort finns version ett alltså. Det blir rätt långt mellan att vi ses just därför. Men trevligt när det händer. Och skönt också att det är vi som kan åka söderut. Det går lätt som en plätt med “ny” bil. Så det blir nog oftare att det händer nu framöver. Trotts dieselpriser som gluffsar i sig stortuggor av pengar från kontot vid tankning.

En del av mitt hjärta finns kvar i Uppsala. Staden. Fysiska institutionen. Kunde ha blivit kvar där. Ångrar ibland att det inte blev så. Men ägnar mig väldigt lite åt återblickande aktiviteter och ånger så njuter av de besök vi gör där då och då istället.

Jag känner samma för båda sönerna. Att jag är glad att de blev de människor de nu är. Bra helt enkelt. Sen har vi fått Jonas flickvän som en extra familjemedlem. Stark och vis och bra på alla sätt. Det finns mycket att vara glad för.

Lite sliten idag. Är inte van att springa runt, fara runt på vägarna och komma hem sent. Men vilar på förmiddagen i grön IKEA-soffa. Återställer mig inför den arbetsvecka som nu har startat här på kontoret. Storverk skall ske. Har ju fem dagar på mig härifrån. En oändlighet. Fixar det med lätthet…

Så det finns inget att vänta på. Eller hur?

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.