Categories
Swedish

Och så…

Novel Coronavirus SARS-CoV-2–Transmission electron micrograph of SARS-CoV-2 virus particles, isolated from a patient. Original image sourced from US Government department: The National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Under US law this image is copyright free, please credit the government department whenever you can”.

I tidningen klagar en Losbo på att “Järvsö få men Los får inte” och man gäspar i hela kommunen för är det något Los är kända för så är det detta klagande. Helst på allt. Den stora orättvisan. Helst då sittande på rumpan utan att göra ett killevitt själv annat än att gnälla.

Tröttsamt.

Tur att det finns träd. Tysta. Så att man kan älska platsen som man bor på ändå. Tycker man. Men klagar väl själv. Som nu. Sten i glashus.

Drömmer om ett möte med en gammal vän i natt. Allt är så levande. Bilderna så klara. Många decennier sedan vi möttes i verkligheten. Tid satt ur spel och jag känner stor glädje över mötet och försöker bevara bilderna och känslorna över dan. Olika verkligheten. En av dem är sann. Eller båda. Eller ingen. Här fins ingen man kan diskutera sådant med. Sådan människor saknas mig sen länge.

Förkylning har tagit mig. Hushållspappersrulle och en påse bredvid skrivbordet. Det harklas och snyts ut litervis av slemmighet. Men rätt åt mig. Var länge sedan jag drabbade sist och alla har ett ansvar att hålla virusstamarna verksamma.

Drömmer virus?

Annars går dagar. Japp och jag med dom. Det är man tacksam för. Att man får hänga med ett tag till. Känns som jag vill ge bort lite mer. Innan man dör. Innan man befinner sig i drömmarna på heltid. Eller hur det nu är.

Dagen skall ägnas åt kodande. Möjligen också lite felsökande. Kan inte ladda och spara bilder från webbläsaren längre av någon anledning. Den fryser. Ja nästan vid blotta tanken. Har provat med att koppla bort extensions, rensa cache etc och annat obvious. Inget hjälper. Skumheter. Därav ingen bild i detta mail. De går att lägga in med alldeles för jobbiga kringekrokar för mig för att få till det. Åtminstone såhär på förmiddagen. Fast lägger in en ändå. För sakens skull.

3 replies on “Och så…”

Läser ibland din blogg och oftast med glädje, du är en virtuos på att skriva och uttrycka dig. Vilket jag inte är, men nu när du skriver att Los borna är bäst på att klaga och återigen klaga måste jag faktiskt svara dig … hur hade det gått med till exempelvis förskolan/ skolan i Los om inte vissa börjat opponera sig? Demokrati vad innebär det? Skall inte vi här få samma chanser att bo och utveckla vår bygd gentemot tex Järvsö? Är vi mindre värda? Nej ska vi ha en chans att inte försvinna får vi nog alla lägga manken till och göra vår röst hörd ! Sluta att hacka ner på människor som verkligen vill att vår by Los skall få finnas kvar.. tycker faktiskt att vi har mycket genuint att vara stolta över.. Fågelsjö Gammelgård, Nationalparken bla. och Los kKoboltgruva.. men svårt att hävda sig när Gruvan här får 120 000kr i bidrag och Stenegård minst fem mille varje år! Jag tycker inte det är rättvist .. har jag fel? Och observera jag är inte avundsjuk på Järvsö, tycker mycket om Järvsö, men nu är vi en kommun och tycker att någon rättvisa med penningpåsen borde det vara. Mvh Carina..välkommen på en fika så kan vi diskutera!

Hej Carina,
jag tycker mycket och har nästan alltid fel så du får förlåta mig. Jag är ju bara en gammal enkel gubbe ändå. Visst skall man gnälla och jobba för det man tror på. Naturligtvis skall man det. Skola. Gruvan (som är frukten av att Losbor för en gång skull kunde samarbeta) är såklart viktiga. Affären och annat med. Men det gnälls över en jävla massa annat här också. Småsaker. Grundinställningen är ofta att andra är dumma i huvudet och vi här i byn har rätt och alltid rätt. Så är det såklart inte. Det finns väldigt få självklara sanningar och de som “jobbar emot en” behöver inte vara svin och idioter för att de har en annan åsikt och driver en annan tes.

Jag har inte heller fatta varför Stene får fem mille. Men är inte insatt. Vet inte till vad dom pengarna går. Tycker det är fel såklart men har aldrig hört argumenten för av dem som tilldelar de där pengarna så antagligen finns det en anledning. Men själv kan jag tycka att kommunener borde hålla på med grundvärdena istället.

Men jag är inte insatt. Tycker ändå. Oftast både för mycket och för ofta. Ja och klagar såklart jag med. Det gjorde jag till och med innan jag blev Losbo. En defekt. För här på bloggen är inget viktigt eller på riktigt. Och alla måste ju få gnälla hur mycket dom vill i en ddemokrati eller hur. Det är värt att kämpa för.

Fast då det i gnället till synes blir sämre, värre och sämre så verkar allt ändå bli bättre dag för dag för dag… Fast det är ju som jag upplever det då. En högst personlig iakttagelse av tillståndet i byn då såklart. Vi i de halvblindas förening ser såklart inte allt.

Ha det gott!
/Ake

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.