Categories
Betraktelser & Berättelse

Den nya dagen

body of water during golden hour
Photo by Sebastian Voortman on Pexels.com

Vaknar alltså till en ny dag. Grattis liksom. Startar en tvättmaskin och fyller pellets och brygger te. Ja duschar och äter frukost och matar katter före det. Rutiner innan man kör igång. Allt det där man inte ens ägnar en tanke åt men som man uppskattar (ja faktiskt) om det inte finns där.

En månad sedan julafton. Tid som flyger iväg med en, ja man är som en pappersbit i den där tiden, schoooooof, så är man någon annanstans. Får ta det som det är. Jular som inte är som förr. Magin är borta. Tid som går så fort under några lediga dagar är det som återstår. Tamefdan om det inte också var magiskt att fylla pellets där under julnatten också förr. Jag brukade gå ut och stå där och titta på stjärnorna och prata med småtomtarna efter fyllningen. Kände den där kraften av många människor i ro. Inget finns kvar.

Fast dags att tänka på dylikt nu. För de som lever kommer en ny jul nästa år. Med nedstängningar eller utan nedstängningar vet ingen. Man får lyssna på den som tror på lika som i år. Precis som med vädret, ett annat slumpartat fenomen, så blir det oftast mer av samma dvs det man har. Allt tar längre tid än man vill att det skall göra utom det som man vill hålla kvar som är som en isig slalombacke man far utför.

Kan inte säga att man blir direkt upplyft av Facebook såklart. Sett en bild på Sluggo, som ser lika gammal ut som jag, ja vi är defakto lika gamla, så konstigt är det ju inte, och lärt mig att en annan musikkamrat skall transplantera en lunga. Ändå känns det bra på något sätt att ha alla de där människorna lite närmare sig. Jo, så nära någon en Facebookvänskap nu kan komma. Här i Los är det annars helt tomt där. Kan längta. Den där dualismen i mig att vilja finnas bland människorna men ändå offra just det för att kunna leverera det jag vill leverera har jag aldrig förstått mig på. Ändå har den funnits där sedan jag var barn. Men jag antar att det egna jaget är det svåraste av allt att begripa sig på. Antagligen en omöjlighet. Om man inte står i andra skor. Om andra tror man sig veta och förstå.

Skit samma.

Fat i det mesta är det såklart enklare i en liten by. Man behöver inte vara speciellt intelligent för att vara intelligentast. Man behöver inte vara speciellt snygg för att vara en snyggaste killen eller tjejen, Ja och så vidare. Egentligen räcker det långt med att kunna köra bil och flabba. Oftast räcker det med att flabba för att bli upphöjd.

Insikt som såklart gör att man vill flytta nu på en gång. Men inte gör man det inte. Man trivs ändå här på sin kulle. Men väljer singulariteten och låtsas att man inte finns.

Bitterhet eller observationer. Ja det får läsaren avgöra.

Men en ny dag har man fått sig tilldelad. Det känner jag glädje över. Ingen ny dag i livet tas som en självklarhet här. Men att använda en värdefull dag åt bloggskrivade är väl som att spotta på den. Mot arbetsuppgifterna alltså.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.