Categories
Betraktelser & Berättelse

Att hinna i tid

body of water and green field under blue sky photo
Photo by Matthew Montrone on Pexels.com

Backup, handla, bära in pellets. Har inte hunnit mer. Snabbare går inte saker för en pensionär. Men efter att ha intagit lunch är nu tanken att hitta lugnet som behövs för fortsatt manualskrivande.

Bilden ovan. Verkligheten duger inte för de flesta längre. Den måste förstärkas. Grönt blir grönare. Blått blir blåare. Allt sägs vara fantastisk eller ångest. Inget däremellan. För mörkt eller för starkt. Aldrig lagom.

Men här, ute, inne och i sinne, är det mest grått, en och annan svag färg och sen grått igen tills det övergår i svart. Som ett liv. Det enda som bryter det monotona mönstret är en ihållande vind som får knutarna på stort gult hus på kulle att vissla. Under natten skrek dom som av bil överkörda tomtar. Det tog i så in i helvete. Vi inne i våra sängar bad böner till han/hon/det/gud och till den som ville lyssna om ingen (eller om inte det gick, liten,) förstörelse av egendom.

Vindarna kommer från nordväst. Är uppe och ylar som värst i 20 m/s men hoppar mest omkring där vid 15 m/s och småbrottas. Knut igår så julen lär fara all världens väg tillsammans med luftförflyttningarna. Lika bra det.

Sniffar man lite så känner man lukten av Atlanten. Doften av en val kan anas om man koncentrerar sig. En som ätit mer plankton än den tålde. Mycket vatten har luften som passera över oss nu färdats över. Kanske andades en jagande stenåldersmänniska in samma kolmonoxidmolekyl som du andas in just idag. Något mer än gener ni delar. Fast å andra sidan kanske du var först. Eller sist. Man kan förundras över möjligheter.

För övrigt återstår helg föröver. En helg jag tänker tillbringa i vilans tecken. Åtminstone troligen. Det finns möjlighet att jag tar tag i något projekt också. Men sannolikheten för det är väl ungefär lika stor som tre klöver på en penninglott en vanlig onsdag i veckan när kaffet smakar surt och bullarna är slut.

Läser på Wikipedia

 Den 1 december 2021 utgick Penninglotten ur Svenska Spels sortiment.

Får mig att verkligen undra vad de där jag skrapar (sådana där onsdagar) heter isåfall. Har tiden hunnit i fatt mig? Heter dom “Supervinsten” eller något sådant tidsenligt månne? Söker på “svenska spel sortiment“. Trisslott. Det har de alltså hetat sen 1986. Inte ens samms sak tydligen. Jo det visste man kanske. Eller inte. Blir man alltså utskrattad nästa gång man beställer tre penninglotter?

Förresten på tal om gamla saker. Pain riche. Gott bröd. Men det var förr. De man får tag på nu för tiden är degiga geggor som man möjligen kan använda som fiskföda. En riktig Pain riche skall ha ett hårt skal. Vara lite salt och mycket fluffig och god inuti. Glömmer man den en dag i skafferiet så skall den bli hård som en sten. Metamorphosis till skorpa. Blir i teorin princip oätlig. Men provar man ändå så går den att äta lik förbannat och är jävligt god. Men godast såklart färsk. Men har inte hittat sedan mitten av 8o-talet. Vart tog dom vägen? Längtar.

Se där flera stycken “det-var-bättre-förr” på raken. Det tar sig. Snart är man med i PRO också.

Trevlig helg!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: